Witte en het wilde paard

1

Witte heeft spierwit haar. Als de zon op zijn haren schijnt doet het pijn aan je ogen. 's Zomers logeert Witte bij zijn opa die aan de rivier woont, omringd door moerassen. Er leven flamingo's en wilde paarden in de ongerepte natuur. Op een dag sluit Witte vriendschap met een wild paard dat net zulke witte haren heeft als hij. Maar dan komen de paardentemmers die het dier willen vangen. De flamingo is de enige die alles heeft gezien. Hoe Witte vrienden werd met het paard. Hoe ze moesten vluchten door de ruige natuur. Zal het hem lukken om het wilde paard uit de handen van de paardentemmers te houden?
Over de schrijver:
Bouke Oldenhof (Steenwijkerwold, 1957) is toneelschrijver en theaterproducent. In de afgelopen jaren schreef hij tientallen toneelteksten voor volwassenen en kinderen, waarvoor hij diverse malen is onderscheiden. In 2013 schreef hij voor theatergezelschap Gnaffel uit Zwolle de tekst van de succesvolle jubileumvoorstelling Witte en het wilde paard. Voor Azul Kids herschreef hij deze tekst tot een spannend jeugdboek.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
108
Laatste editie
23 mei 2016
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789082283433
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Fantasierijk en leerzaam boek

door: Sandra Hutchison 1 like
Een zelfstandige flamingo leert op zijn ontdekkingstocht de jongen Witte kennen, hij is anders dan de andere mensenkinderen uit de buurt. Witte gooit niet – zoals de andere jongens – stenen naar hem, maar geeft hem vis. De flamingo leert al snel dat hij niet bang hoeft ze zijn voor deze...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic