Wittebrood in Rode wijn

0

Het levensverhaal van Desiderius Erasmus (1466-1536) schotelt een rijkdom aan eulinaire beelden voor, die een essentieel onderdeel vormt voor een niet te versmaden kennismaking met de grootste filosoof en humanist die Rotterdam ooit voortbracht.
Erasmus was een graag geziene gast aan tafel in vorstenhuizen, bij pausen, mede-humanisten en drukkerijdirecteuren. Hierdoor heeft hij de keukens van Europa goed leren kennen.
Heel toepasselijk zijn in dit boek 79 authentieke smaaksensaties opgenomen. Deze recepten zijn afkomstig uit kookboeken uit de Romeinse tijd en de 15e en 16e eeuw. Typerend voor deze gerechten is. dat er gebruik werd gemaakt van een groot scala aan wild. gevogelte. 'vergeten' groenten. kruiden en specerijen.
Aan de hand van de helder beschreven receptuur zijn overheerlijke gerechten als wildziwijnfilets, kardoen en hoerenwindjes bijzonder eenvoudig te bereiden. Ook voor zee-egelomelet, kikkerbilletjes, moerbeiensaus en een duivenpastei draait zelfs een amateurkok zijn/haar hand niet meer om!
Wittebrood in Rode Wijn is niet alleen een heerlijk boek om te lezen, maar is ook een gegarandeerd succes in de keuken.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
191
Laatste editie
08 december 2006
Uitgeverij
Dubois, Uitgeverij
ISBN
9789075812015
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic