Woestepet

0

* Dramatische roman over ‘witten’ en ‘zwarten’, over het verzet en de collaborateurs
*
Met onvergetelijke scènes , ontroerend en grappig
*
Over de kracht van de liefde en van een onconventioneel bestaan
Het kleine Vlaamse dorp Krekenlaar heeft niet echt onder de oorlog te lijden. Voor de mensen die tot het verzet behoren, staat er echter wel veel op het spel. Wanneer Pieter en Puitenklopper twee zwarte gendarmes ombrengen, wordt Pieter kort daarop naar het strafkamp Breendonk gevoerd, waar hij hard wordt aangepakt. De vrouw van Pieter, Angèle, is in shock.
Cleo, die voor de buitenwereld met de Duitsers heult, behoort in werkelijkheid tot het verzet. In het cabaret dat ze uitbaat krijgt ze dankzij de loslippigheid van haar Duits cliënteel heel wat nuttige informatie. Ze neemt Angèle bij haar in het cabaret.
Angèle begint een relatie met een Duits officier, de beul van Pieter in Breendonk en vaste klant bij Cleo, en aan het einde van de oorlog krijgt ze een kindje van hem. Tijdens de bevrijding wordt Angèle als collaboratrice zo verschrikkelijk behandeld en vernederd, dat ze totaal ontredderd wordt opgenomen in een krankzinnigengesticht.
Woestepet groeit op met zijn tante, met Cleo en met Pieter, die hij als zijn vader beschouwt. Wanneer Woestepet, vele jaren later, ontdekt wat er met zijn moeder gebeurd is en wie zijn echte vader is, breekt er iets. Om tot rust te komen, gaat hij naar een opvangtehuis. Daar leert hij Henri kennen.
Henri is een dromer en een verteller. Samen gaan ze met juffrouw Bos naar een verhalendokter..
Verschenen in
Genre
Young Adult
Aantal pagina’s
350
Laatste editie
11 september 2002
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020948974
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic