Woi

0

Ter nagedachtenis aan degenen die vielen is deze speciale editie uitgebracht, 100 jaar na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.
Het boek begint in 1870, wanneer de Frans-Pruisische oorlog uitbreekt. Je leest over een tijd waarin het verwerven van zoveel mogelijk koloni?n en de juiste bondgenoten een grote rol spelen binnen de politiek en economie. Dit machtspel heeft weergaloze gevolgen en resulteert uiteindelijk in de Eerste Wereldoorlog.
De plannen en uitvoeringen van aanvallen, overwinningen en terugtrekkingen worden uitvoerig besproken in dit boek, naast de vele verliezen die werden geleden. Dat alles wordt visueel gemaakt door middel van foto's, die zijn verduidelijkt met onderschriften.
Het boek eindigt wanneer het vlammetje voor de Tweede Wereldoorlog wordt aangewakkerd, bij de ondertekening door de Duitsers van het door de geallieerden opgestelde Vredesverdrag van Versailles. Een verdrag waardoor weliswaar de wapens worden neergelegd, maar Duitsland als enige boete doet voor een oorlog, ontstaan door een complex aan oorzaken en de reacties daarop...
Verwacht: September 2013
Deze editie is een herdruk met nieuwe omslag en een toevoeging van 2 dvd's met 3 uur filmmateriaal en meer dan 800 foto's.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
08 augustus 2014
Uitgeverij
Rebo Productions B.V.
ISBN
9789036632041

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic