Wondere wereld van Otto van Eck

,

0

De wondere wereld van Otto van Eck schetst een breed panorama van de grote culturele en politieke revoluties die bijna overal in Europa plaatsvonden in het laatste decennium van de achttiende eeuw.

Deze onstuimige ontwikkelingen worden hier vanuit een bijzonder perspectief gezien: door de ogen van het jongetje Otto van Eck, dat vanaf zijn tiende jaar een fascinerend dagboek bijhield. Zijn vader geloofde, geïnspireerd door de idealen van de Verlichting, in de maakbaarheid van mens en samenleving. Als opvoeder wilde hij van Otto een modelburger voor een nieuwe tijd maken, als revolutionair politicus wilde hij van Nederland een paradijs op aarde maken. De idealen waarnaar hij streefde, zoals persvrijheid, mensenrechten en godsdienstvrijheid, waren toen nog niet vanzelfsprekend, maar sprankelend en nieuw. In de tijd waarin Otto opgroeide, die van de Bataafse Revolutie, maakten radicale hervormingen van Nederland een ander land, maar ze werden gevolgd door desillusie en teleurstelling, toen voor het eerst de grenzen van de maakbaarheid werden ontdekt.

De wondere wereld van Otto van Eck verscheen eerder onder de titel Kind van de toekomst, en werd genomineerd voor de ako Literatuurprijs en bekroond met de Wijnaendts Franckenprijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde en met de Martinus J. Langeveldprijs.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
557
Laatste editie
01 mei 2009
Uitgeverij
Bert Bakker
ISBN
9789035134027
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic