Wraak

Wraak

4
Rank 508 Gelezen 4 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 27 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning Artikelen 1   Topics 0

Wraak is het langverwachte vervolg op de bestseller Mocro Maffia, waarvan inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht zijn. Het werd genomineerd voor de prestigieuze Brusseprijs 2015 voor het beste journalistieke boek en vormde de basis voor de veelgeprezen serie Mocro Maffia op Videoland.

Na de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in 2012 veranderde het misdaadlandschap voorgoed. Gewelddadiger, roekelozer, complexer dan ooit. Het vormde het startschot van de nietsontziende oorlog tussen twee groepen in de onderwereld: enerzijds die rondom Benaouf A., het beoogde doelwit van die aanslag, anderzijds de groep rondom Gwenette Martha. Na diens dood in mei 2014 lijkt de vete aanvankelijk tot een einde te zijn gekomen, maar niets is minder waar. De strijd om kilo's coke gaat door, maar is niet langer de enige aanleiding voor de talloze aanslagen die volgen. Een ander motief blijkt ook een belangrijke rol te spelen.

Wraak gaat verder waar Mocro Maffia ophield. Gebaseerd op uitgebreide research en talloze ontcijferde pgp-berichten vertelt het een verhaal over jonge jongens die snel op willen klimmen in het milieu en daar alles voor overhebben. Maar daarvoor betalen ze vaak een hoge prijs.

Genre
Thrillers & Spanning , True crime
Serie
Mocro Maffia (2)
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Lebowski
Laatste editie
07 juni 2019
ISBN
9789048836215 , 9789048836222
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie