Wreed paradijs

2

'Ik denk wel dat ik het red,' zei Michael Rockefeller, telg uit de puissant rijke Amerikaanse familie, in 1961 tegen zijn Nederlandse medereiziger René Wassing toen bij Nieuw-Guinea hun boot omsloeg, en hij zwom naar de kust. Michael was daar op expeditie voor het toenmalige Museum of Primitive Art in New York, opgericht door vader Nelson Rockefeller. Hij werd nooit teruggevonden. Hij zou gevangengenomen en gedood zijn door leden van de Asmat-stam, berucht om hun koppensnellen en kannibalisme.

Carl Hoffman startte een uitgebreid onderzoek en ontdekte de ware toedracht. In de jungle kwam hij terecht in de wondere wereld van geheime geesten en opmerkelijke gebruiken. Wreed paradijs is een spannende whodunit en een fascinerend verslag van de clash tussen twee beschavingen.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
368
Laatste editie
13 oktober 2015
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046819838 , 9789046819845

Lezersrecensies (1)

Intrigerende reconstructie

door: Mellius 1 like
Mooi geschreven zoektocht naar de waarheid over en reconstructie van de verdwijning van Michael Rockefeller. Zeer boeiend. Door zijn uitgebreide speurwerk ook bijzonder informatief over kannibalisme, primitieve culturen en de clash met de westerse invloeden.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic