Yaka mama

0

Yaka mama
Anna Coudenys
1959. Christine, veertien, is een kind uit de tropen. Kongo is haar wereld. Een veilige wereld, ondanks de slangen, het voortdurend verhuizen en de knetterende ruzies van haar ouders. Maar er broeit iets in Belgisch Kongo. Indépendance cha cha : de zwarten zingen en roepen om onafhankelijkheid in de straten van Leopoldstad. Veel blanke kolonisten keren terug naar huis. Christine wil liever blijven, zeker als ze Adam leert kennen. Stiekem ontmoeten ze elkaar aan het standbeeld van Stanley.
Plots is er de onafhankelijkheid, chaotisch en onvoorbereid. Met de opstand van de zwarte soldaten breekt de hel los. Terwijl Kongo wankelt, beleeft Christine haar eigen “indépendance” met Adam. Maar dan wordt ze de gevangene van een vijandige stad…
Anna Coudenys schreef in dezelfde reeks de toekomstroman Goudmens. In Yaka mama geeft ze een knap sfeerbeeld van het laatste jaar van Kongo als kolonie. Vol kleurrijke karakters en anekdotes. Over groeien naar volwassenheid, ontluikende verliefdheid en gruwelijke realiteit.
Verschenen in
Genre
Young Adult
Laatste editie
23 september 2002
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059080430
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic