Yeti-jagers

1

In Yeti-jagers komen kleurrijke avonturiers aan het woord die ervan overtuigd zijn dat er in Centraal-Azië nog steeds een Wilde Mens leeft. De auteur, Tjalling Halbertsma, stuit op geruchten over het bestaan van een levende Wilde Mens en zoekt naar ooggetuigen. Hij spreekt herders en boeren die hun vee tegen de yeti beschermen en ontmoet doortastende onderzoekers, die zich zelfs als aap verkleden om de Wilde Mens van dichtbij te kunnen bestuderen. Halbertsma gaat ook zelf op onderzoek uit. Hij laat het DNA van twee mysterieuze haren onderzoeken, raadpleegt geheime rapporten van het Sovjetonderzoek naar de Verschrikkelijke Sneeuwman en laat zien dat de yeti in Kuifje in Tibet gebasseerd is op de schetsen van een Engelse yeti-jager.

Met voorwoord door paleontoloog Jelle Reumer: '...zoals de Amerikanen zeggen: unputdownable!'

Tjalling Halbertsma (1969) schreef een proefschrift over Nestoriaanse overblijfselen in China, en verschillende reisverhalen, waaronder Steppeland en Sprong naar het Westen.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
132
Laatste editie
10 mei 2008
Uitgeverij
Hollandia
ISBN
9789064104619

Lezersrecensies (1)

Op ontdekkingsreis in Mongolië

door: Jack Schlimazlnik 1 like
Halbertsma doet in dit boek verslag van zijn zoektocht naar de yeti, de Verschrikkelijke Sneeuwman. Hij gaat op zoek in West-Mongolië, waar het wezen "almas" heet. Omdat hij diplomaat was in Mongolië, komt hij op plaatsen waar andere mensen niet zo makkelijk komen en ontmoet hij mensen die je als...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic