Youngest Recruits

0

Dat kindsoldaten aan de Ivoorkust
Dat kindsoldaten en jongeren deelnemen aan gewelddadige conflicten, is de sombere realiteit van vele oorlogen, en Ivoorkust is hierop geen uitzondering. Ondanks een gebrek aan empirisch bewijs, benadrukt veel van de literatuur over dit onderwerp de beperkte invloed van deze kinderen en jongeren op hun deelname aan deze oorlogen.
Dit boek houdt deze aanname tegen het licht door in detail te kijken naar deze jonge soldaten in de periode voor de oorlog, tijdens de oorlog en het naoorlogse traject. Tevens bekijkt het de invloed van externe interventies bij de bevordering van re-integratie na de oorlog van deze kinderen in het maatschappelijk leven.
Duidelijk wordt dat er bij kindsoldaten meer speelt dan alleen het beeld van de gedwongen rekruut, er is een veelheid van patronen die na de specifieke context te hebben gezien pas duidelijk worden. Van deze oorlogsrekruten blijkt dat zelfs de jongste in zekere mate reflecteren voordat ze toetreden tot het leger, en dat daarom kortetermijnmaatregelen slechts een beperkte invloed hebben op het verlichten van hun leven na de oorlog.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
11 september 2011
Uitgeverij
Amsterdam University Press B.V.
ISBN
9789048511730
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic