Yuma

3

‘Yuma ligt zowat bovenop de poort naar de Onderwereld. Het Centraal Gezag staat op het punt zich ermee te bemoeien. Als er niet snel iets gebeurt wat deze nederzetting een plaats van betekenis kan maken, zal er een Autoriteit aangesteld worden om de verantwoordelijkheid van jou over te nemen. Het dorp zal ontruimd worden om plaats te maken voor een militair kamp. En dan begint de oorlog.’
Regen draaide zich weg van het raam en bekeek haar aandachtig. Het leek alsof hij haar nu pas echt zag staan.
‘En wat hebben wij hier dan nodig, volgens jou?’
Maarian aarzelde. Toen stond ze op, zodat hun ogen ongeveer op dezelfde hoogte waren.
‘Een Wijze.’

Ver in de toekomst. De wereld ziet er anders uit. Een grote groep mensen leeft ondergronds in Eden. Volgens hen is het boven de grond, in het Buitenland, niet leefbaar. De dappere Sequoia ontsnapt uit Eden om het tegendeel te bewijzen. Maar in het Buitenland reageren ze vijandig op haar komst. De vooroordelen over het zwakke volk van Eden zijn groot. Velen zien Sequoia als een demon uit de onderwereld die hun wereld wil vernietigen.
Met de hulp van de gids Ginko zoekt Sequoia toenadering tot de leiders van het Buitenland. Maar dan komen er twee nieuwe Edelingen naar boven en beginnen de problemen pas echt! Sequoia staat voor de haast onmogelijke taak om een brug te slaan tussen de twee volkeren die zo verschillend zijn en erg afwijzend staan tegenover elkaar. Ondertussen komt ze zelf meer te weten over het ontstaan van Eden. Het blijkt een verhaal dat haar met afschuw vervult. Kan ze voorkomen dat er een verwoestende oorlog uitbreekt en de geschiedenis zich herhaalt?

Yuma gaat verder waar Sequoia eindigde. Opnieuw een meeslepend toekomstverhaal van KIRSTIN VANLIERDE.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Aantal pagina’s
230
Laatste editie
16 maart 2012
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059084315

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic