Zaak Toetanchamon, De

2

Egypte, 1337 vóór Christus. In de straten van Thebe heerst een ongewone drukte. De farao is spoorloos! Na een jachtpartij is de jonge Toetanchamon niet teruggekomen… Onmiddellijk stuurt generaal Horemheb soldaten op onderzoek uit. Voor koningin Anchesenpaämon volgt een lange nacht van bang afwachten.

’s Morgens wordt de farao gevonden. Terwijl het volk aan de oevers van de Nijl jammert om zijn dood, maakt de koningin zich zorgen. Stierf haar man wel door een stom jachtongeval? Wie heeft belang bij zijn dood? Ze schakelt rechter Oeni in, de bekendste speurder uit Thebe. Deze bijzondere opdracht weegt zwaar op de schouders van Oeni en zijn assistent Seneb. Want wie zich mengt in de intriges van het hof, raakt in de problemen, zoveel is zeker…

Als een echte speurneus verkent jeugdauteur HERMAN VAN CAMPENHOUT met Oeni het hof van farao Toetanchamon. Machtswellust en intriges maken iedereen verdacht. Een spannende thriller die alle mysteries van het oude Egypte doet herleven.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Aantal pagina’s
114
Laatste editie
09 mei 2005
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059081536
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic