Zekerheden in waarnemingen

0

Rond 1900 waren de natuurwetenschappen volop in beweging. Als gepromoveerd leraar aan de Rijks-HBS te Groningen droeg Obe Postma (1868-1963, fysicus, dichter in de Friese taal en onderzoeker van het Friese land en leven) zijn steentje bij aan de discussie over de statistische mechanica, en de kansrekening en statistiek. Met zijn werk als uitgangspunt bevat deze bundel bijdragen over de ontwikkelingen in de psychologie, de natuur- en geesteswetenschappen, de jonge HBS en het Natuurkundig Genootschap in Groningen.

Inhoud: ANNE KOX, De Nederlandse natuurkunde rond 1900 GEORGE HUITEMA, Verbinden en verspreiden: de kracht van het Natuurkundig Genootschap te Groningen DOUWE DRAAISMA, Gerard Heymans: exponent van een empirisch tijdvak KLAAS NEVELS, Beschouwingen over toeval en kans rond 1900 MARTINUS VAN HOORN, Postma als leraar aan de Groninger Rijks-HBS JAN GUICHELAAR, Postma en de statistische mechanica HERMAN PAUL, Natuur- en geesteswetenschappen: sporen van neokantiaanse geschiedfilosofie in Nederland JAAP SMIT, Postma en Het Meten
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
27 april 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Verloren b.v.
ISBN
9789087041946

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,00
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic