Zekerheid

0

Vraag: wat is het verband tussen deze krantenkoppen: ‘Jaarlijks smelt 52.000 vierkante kilometer ijs’, ‘Werken we in de toekomst tot ons 77ste?’, en ‘Hoe onze honger naar soja Braziliaanse boeren van hun velden jaagt’?Antwoord: ze illustreren dat het neoliberalisme alle zekerheden ontmantelt. Dat zorgt voor angst en het zich willen afsluiten van de wereld.
In dit uitdagende boek roept Dirk Holemans op het roer om te gooien. In de 20ste eeuw was de welvaartsstaat het antwoord op de ontwrichtende vrijemarkteconomie. Nu is het tijd voor een nieuw project, met gelijke vrijheid voor iedereen om zich te ontplooien en een economie die tien keer minder vraagt van de planeet. Hierbij gaan ecologische rechtvaardigheid en sociale duurzaamheid hand in hand. Alleen zo kunnen burgerinitiatieven samen met een krachtige overheid opnieuw zekerheid opbouwen. De paradox is dat alles moet veranderen: hoe we ons verplaatsen, wonen, energie opwekken, geld gebruiken of voedsel produceren. Want alleen de radicale transformatie naar sterk duurzame systemen biedt een hoopvolle toekomst.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
26 september 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Epo
ISBN
9789462670662

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,90
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic