Zelfsturing in de klas

1

Spots 1
Een kind brengt de meeste tijd thuis en op school door. Geen wonder dat deze twee omgevingen van grote invloed zijn op de werking van de hersenen en daarmee de ontwikkeling van zelfsturing.

Hoe kun je als leerkracht de zelfsturing van leerlingen bevorderen? In dit praktische boek worden verschillende handvatten gegeven waar je als leerkracht direct mee aan de slag kan. Daarbij staan de begrippen aandacht, executieve functies en rust centraal. Daarnaast wordt besproken hoe je eigen zelfsturing als leerkracht invloed heeft op het gedrag van leerlingen.

Zelfsturing in de klas bevat herkenbare voorbeelden uit de lespraktijk en geeft praktische tips en informatie. Achterin het boek staan handige werkbladen die direct in de klas gebruikt kunnen worden.

Diana Smidts is GZ-psycholoog en Orthopedagoog. Zij is eigenaar van KinderPsy, een praktijk voor kinderen jeugdpsychologie en van KinderPsy Educatie, een trainingsbureau voor onderwijsprofessionals. Samen met Mariëtte Huizinga schreef ze Gedrag in uitvoering dat eerder verscheen bij Nieuwezijds.

Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
21 maart 2018
Uitgeverij
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057124846


Door lezers

Jeugdliteratuur Club / Zelfsturing in de klas
09 juni 2018 5 reacties
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €19,95 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Goed voorbeeld doet volgen!

door: Annemieke de Jong 1 like
Diana Smidt is Gz-psycholoog, neuropsycholoog en orthopedagoog-generalist. In haar werk krijgt ze regelmatig te maken met vragen rondom executieve functies en wat dat betekend voor de leerlingen in het onderwijs. In haar boek geeft ze een duidelijke, concrete uitleg over wat executieve functies...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic