Zeven levens van Rome

2

Rome wordt niet ten onrechte de `Eeuwige Stad genoemd. In de klassieke oudheid was het de superieure hoofdstad van het Romeinse
Rijk, sinds de kerstening het centrum van de christelijke wereld de stad der pausen , en vanaf het einde van de negentiende eeuw hoofdstad van een eindelijk weer verenigd Italië.
Door de eeuwen heen heeft deze metropool, zinderend als burgerlijk, politiek en religieus middelpunt, als geen ander weten te leven met verleden en heden. Robert Hughes heeft dat heden en verleden, de geschiedschrijving en het drama van deze wereldstad verweven tot een magistraal boek waarin kunst, architectuur, politiek en religie, intrige, roem, geld en macht elkaar in evenwicht houden.
De zeven levens van Rome is de allesomvattende geschiedenis van het fascinerende en betoverende Rome. Het is het turbulente levensverhaal van zevenentwintig eeuwen, van een stad met zeven levens, gebouwd op zeven heuvels.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
512
Laatste editie
25 juni 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Balans B.V.
ISBN
9789460038846

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic