Zeven maandagen met Montalbano

14

Spots 1
In de nacht van zondag op maandag wordt een vis uit het aquarium van een restaurant gehaald en op het droge door zijn kop geschoten. Precies een week later wordt weer een dier, ditmaal een kip, doodgeschoten. En de week daarop, weer 's nachts, een hond. Een serial killer van beesten? Het lijkt bizar maar het fascineert Montalbano voldoende om het vakantieplan met Livia op een laag pitje te zetten.

Bij de dode beesten zijn briefjes achtergelaten met een ondoorgrondelijke tekst: Ik blijf me samentrekken. De briefjes blijven spoken in het hoofd van Montalbano. Hij begint te vermoeden dat de executie van beesten wel eens zou kunnen uitlopen op een dramatische slachting van mensen.

Livia is woedend en Montalbano gaat aan de slag.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Un mese con Montalbano
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Willy Hemelrijk
Laatste editie
10 maart 2010
Uitgeverij
Serena Libri
ISBN
9789076270562


Door lezers

  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Gekunstelde zedenschets

door Kees de Bree op 09-07-2010

Nederland heeft De Cock, Frankrijk heeft Maigret, Engeland heeft Jack Frost, Zweden heeft Wallander en Italië heeft Montalbano, een politieman die net als zijn buitenlandse collega’s is uitgegroeid tot een nationaal symbool, een tv-ster en een boekenheld. Geestelijke vader van Montalbano, de laconieke Siciliaanse commissaris, is Andrea Camilleri.
Italiaanse misdaadschrijvers onderscheiden...

Lezersrecensies (1)

door: Mary Jooren 1 like
De Montalbano-verhalen volgen een vast patroon: er vinden raadselachtige gebeurtenissen plaats, niet per se gewelddadig, maar in een later stadium gaan de zaken bijna altijd serieus mis. Tijd voor de chagrijnige commissaris om in te grijpen. Dat gaat goed, maar niet voordat er een paar vergissingen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic