Zie het maar als loutering...

Zie het maar als loutering...

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Gedurende de maanden juni en juli ging Bert Huibers in 2017 te voet op weg van­uit zijn woonplaats in het Utrechtse dorpje Elst met als doel Santiago de Compostela. Het werd een prachtige tocht onder sterk wisselende weersomstandigheden. Om een aantal redenen, onder andere dreigend tijdgebrek, werd tussentijds een treinreis door Frankrijk ingelast.

In dit etappeverslag vertelt hij over de schitterende landschappen die voorbij­glijden en de talrijke ontmoetingen onderweg, in de herbergen maar ook gewoon bij mensen thuis. Ontmoetingen soms vol van emotie, soms met verdriet maar ook vaak hilarisch. Lees ook over de aankomst in Santiago, een heksenketel gedurende de feestweek rond de naamdag van Sint Jacob met daarna weer de stilte samen met ­andere pelgrims op de weg naar Finisterre waar volgens de opvattingen in de ­middeleeuwen het einde der wereld zou zijn. daar kon je alleen maar om­keren en op weg naar huis gaan.

De tocht ging vanaf zijn woonplaats richting Geldermalsen en vandaar naar het Brabantse Vessem waar de Via Monastica begint, een oude pelgrims­route door België tot het Franse plaatsje Rocroi. Vanaf Rocroi werd de Via Cameniensis gevolgd tot Reims waarna een treinreis volgde tot Saint-Jean-Pied-de-Port aan de voet van de Pyreneeën. Vanaf hier werd de Camino Francés gevolgd dwars door Spanje tot Santiago de Compostela. Tot slot werd nog de route gevolgd tot het kustplaatsje Finisterre waarna volgens goed pelgrimgebruik de thuisreis werd aanvaard. In totaal werd ruim veertienhonderd kilometer te voet afgelegd.
Genre
Literaire non-fictie , Reizen & Talen
Aantal pagina’s
194
Laatste editie
18 februari 2019
ISBN
9789492908261
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,95
E-book prijsvergelijker
Advertentie