Zie mij!

,

1

Pas in 1943 ontdekte de Amerikaanse kinderpsychiater Leo Kanner dat autisme geen vorm van geestesziekte is, maar een ontwikkelingsstoornis die ook voorkomt bij normaal begaafde kinderen. Hoewel er sindsdien veel vooruitgang is geboekt in het onderzoek naar autisme, bestaan nog heel wat stigmatiserende vooroordelen en misverstanden. De stereotiepe beelden van de geniale gek of van de in zichzelf gekeerde, wereldvreemde zonderling doen afbreuk aan het breed scala van autismespectrumstoornissen en aan de opmerkelijke verschillen tussen mensen met autisme.
Zie mij! geeft eindelijk een stem en gezicht aan mensen met autisme. In woord en beeld geven ze uitdrukking aan hun zorgen, angsten, dromen en verlangens. Wie hun proza en gedichten leest of hun boeiende kunstwerken bekijkt, komt tot de conclusie dat zij op de keper beschouwd niet zoveel verschillen van ons. Ze willen gehoord en begrepen worden. Zodat u ze ziet zoals ze echt zijn.

Verschenen in
Laatste editie
26 november 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Vrijdag
ISBN
9789460012914
Advertentie

Hebban recensie

Plak een gezicht op een autist

door Hebban Crew op 08-10-2015

Sociaalartistiek werk is altijd moeilijk in een boek te vatten, maar journalist Joeri Naanai doet een zeer verdienstelijke poging om een project rond autisme en kunsten uit te werken. Enerzijds geeft hij een uitstekende uitleg rond de verschillende vormen van autisme. Hij begint met de geschiedenis en verschillende theorieën betreffende autisme en het syndroom van Asperger. Zo schrijft hij over...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic