Zieke wereldleiders

0


Winston Churchill had last van depressies, Boris Jeltsin was alcoholist, George W. Bush en Tony Blair lijden aan hybris. Het nieuwe boek van de Britse politicus David Owen gaat over medische aandoeningen van regeringsleiders in de 20e en 21e eeuw. Het behandelt de effecten van kwalen - zowel lichamelijke als psychische - op het politieke beleid, met speciale aandacht voor de dwaze, ondoordachte besluiten waartoe die kunnen leiden.
Onthutsend en controversieel
De auteur richt zich vooral op regeringsleiders die een ÔhybrissyndroomÕ (overmoedsyndroom) ontwikkelden. Hun geestelijke vermogens raakten aangetast, hun zelfvertrouwen nam ongekende vormen aan en ze wezen elk advies volstrekt af. In een afsluitend hoofdstuk schetst Owen de beveiligingsmechanismen die elke samenleving, zo betoogt hij, in overweging dient te nemen met betrekking tot de medische problemen van regeringsleiders. Een even onthutsend als controversieel boek.
De pers over The Hubris Syndrome
Ô(…) zowel opzienbarend als origineel.Õ New Statesman
Ô(…) Owen is altijd fascinerend.Õ Times
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
352
Laatste editie
05 september 2008
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046804148
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic