Zigeuners sinta en roma onder het hakenkruis

1

'Zigeuners'. Sinti en Roma onder het hakenkruis is een historische getuigenis over het lot van de Sinti en Roma in Europa in de nazitijd, van 1933 tot 1945. Het zogenaamde 'zigeuner'-volk werd, op dezelfde manier als het Joodse volk, vervolgd omdat het volgens de nazi-ideologie niet tot het Germaanse ras behoorde.
De lijdensweg van de Sinti en de Roma is nauwelijks bekend. De genocide waarvan zij het slachtoffer werden, wordt door sommige historici niet erkend. Die blijven zich focussen op de uitroeiing van de Joden, die ze Holocaust gedoopt hebben om het unieke karakter ervan te onderstrepen.
Dit boek probeert de geschiedenis recht te doen. Het brengt een schat aan gegevens bijeen die het bewijs leveren dat de systematische uitroeiing van de Sinti en de Roma op een geïnstitutionaliseerde manier gepland werd door de nazi¿s. Er is wel degelijk sprake van een genocide.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
11 oktober 2008
Uitgeverij
Uitgeverij Epo
ISBN
9789064454943

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic