Zij bleef op mij wachten

0

Chris van Gurp schreef dit boek om bij de Nederlandse Spoorwegen een ombudsman te krijgen. Hij zag de werkelijke onregelmatigheden, deed er ook wat aan. De schrijver werd geboren in het Brabantse Boxtel, een kruispunt van spoorwegen.

Na zijn middelbare school werkte hij een jaar op kantoor bij een opzichter van de weg. Hij groeit daar op tussen spoorstaven, wissels, treinen, wagons en reizigers. In zijn eerste boek vertelt hij over ervaringen die hem doen besluiten om de medemens en de N.S. te blijven dienen.

Dit boek bestaat uit twee delen. Op het Centraal Station van Amsterdam en op grote rangeerterreinen ziet hij zijn roeping. Hij brengt ons in aanraking met een wereld waaraan hij niet kon wennen en die hij wil veranderen.

Tussen de eerste en de laatste foto die in dit boek zijn opgenomen ligt een beeldverhaal van nederlagen en triomfen. Ondanks moordende bureaucratie, verbanning en tegenwerking verovert hij op spoorwegterrein het hart van een jonge vrouw die hem met haar liefde en capaciteiten trouw terzijde blijft staan.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
185
Laatste editie
04 mei 2006
Uitgeverij
Gopher B.V.
ISBN
9789059740105

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic