Zij zijn god niet

4

Als tweelingzusjes zijn Liesl en Gretl onafscheidelijk. Ze spreken een eigen taaltje tegen elkaar waar anderen niets van begrijpen. En als de gehandicapte Gretl ziek is of pijn voelt, voelt Liesl net hetzelfde. Met vallen en opstaan groeien ze op tussen de beschermende muren van de bakkerij van hun ouders. Maar de zussen leven in een Duitsland waarin Hitler en de nazi’s aan een stevige opmars bezig zijn. In die wereld is voor zieken, gehandicapten en zwakkeren geen plaats: Gretl wordt overgebracht naar een psychiatrische kliniek. Langzaam maar zeker ontdekt Liesl dat er vreemde experimenten op haar zusje worden uitgevoerd, en dat er misschien nog gruwelijkere plannen bestaan, ook voor haarzelf … Dat kan Liesl niet laten gebeuren.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Jeugd & Kind (non-fictie)
Aantal pagina’s
190
Laatste editie
07 augustus 2015
Uitgeverij
Abimo
ISBN
9789462343986

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Raszuivering tot welke prijs

door: Clas 2 likes
Dit is eigenlijk een kind/jeugdboek, maar ik vind het nogal heftig. "Zij zijn god niet" gaat over de raszuivering tijdens de Tweede wereldoorlog, chronisch zieken, gehandicapten en ongeneeslijk zieke mensen worden geliquideerd "de genadedood". "Hoeveel geld kosten al die zieken en gehandicapten...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic