Zijwaarts springen

1

'Wanneer je in drie strofen en weinig woorden een hele wereld neer kunt zetten, ben je een goed dichter. De details zijn goed, de woordkeuze is goed, de beelden heel soms wat bekend, maar dit is een gedicht met een hart.' - Turing Gedichtenwedstrijd 2014.
'In het winnende gedicht laat de dichter verleden, heden en (nabije) toekomst frontaal op elkaar botsen. De stemmen van een bed, een tafel en een stoel uit het verleden vormen een bonte kakofonie; en daar is niks zinnigs van te maken. Zonder het woord te gebruiken schetst de dichter de pijn van wat er niet meer is, en of binnenkort niet meer zal zijn. Want als je als lezer in het heden stapt, en met het gedicht mee naar beneden gaat, dan ligt daar vader op zijn sterfbed. De woorden die hij lispelt, zijn ook "volkomen onsamenhangend". Prachtig verwoord: de grootste pijn zit 'm niet zozeer in het verlies zelf, maar in de zinloosheid ervan.' - Juryrapport gedichtenwedstrijd 2015, door aquaZZ georganiseerd.
'Zeer ontroerende, beeldende beschrijving van de relatie tot een dementerende ouder. Nergens wordt dit gedicht zeemzoet - wat met zo een gevoelige thematiek niet gemakkelijk te vermijden is. Ook de woordkeuze is verfijnd en rijk. Mooie titel ook, tenslotte, die werkelijk iets bijdraagt aan het gedicht.' - Turing Gedichtenwedstrijd 2012.
Zijwaarts springen in verzonken tijd.
Verschenen in
Genre
Poëzie
Aantal pagina’s
88
Laatste editie
23 november 2015
Uitgeverij
Uitgeverij aquaZZ
ISBN
9789491897504

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 13,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 13,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Recensie van Wouter van Heiningen

door: Hugo 1 like
Van Méland Langeveld kreeg ik de bundel ‘Zijwaarts springen’. Een bundel die op een bijzondere manier tot stand kwam, maar daarover straks meer. Méland Langeveld is (tekst)schrijver, redacteur en dichter. Langeveld deed meerdere malen mee met de Turing gedichtenwedstrijd. Zes gedichten in...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic