Zing Zing

8

Artikelen 1 Gespot 1 Spots 3

In ZING ZING gaat Peter Verhelst op zoek naar de gezangen van de nacht, of naar de gezangen van het woord 'onverrichterzake', naar zingende gebouwen... Een man en een vrouw staan naar een zonsverduistering te kijken, terwijl een onzichtbaar koor op hen afkomt. In een tuin horen we een tafel door rode lak heen groeien. Iemand kan in een piano veranderen. Twee lichamen zwijgen zich in elkaar vast. In deze nieuwe dichtbundel opent Verhelst weer nieuwe werelden voor de lezer. dat dit ons zingen zou worden: we hebben getrild om aan wie of wat ook die trilling te hebben doorgegeven, onverrichterzake, maar wel onze lieve, kleinste, juichende onverrichterzake.

Peter Verhelst (1962) is een Vlaams dichter, romancier en regisseur. Hij ontving voor zijn werk verscheidene prestigieuze prijzen, waaronder De Gouden Uil, de Vlaamse Cultuurprijs en de F. Bordewijkprijs voor zijn roman Tongkat (1999). Voor zijn dichtbundel Wij totale vlam mocht hij de Herman de Coninckprijs 2015 in ontvangst nemen. Begin 2015 verscheen zijn meest recente roman De kunst van het crashen, die eveneens laaiend enthousiast werd ontvangen. 

Verschenen in
Genre
Poëzie
Aantal pagina’s
72
Laatste editie
08 januari 2016
Uitgeverij
Prometheus
ISBN
9789044629699


Artikelen over Zing Zing

Poëzieprijs voor Peter Verhelst
21 maart 2016 2 likes
  Meer artikelen


Door lezers

Boeken, bloemen & blijdschap ♥ / Hebban reading challenge 2018 (under construction)
11 oktober 2018 3 reacties
Villa Nathalie / Zingen met Peter Verhelst
23 april 2017 1 reactie
Literatuur Club / Poëzieweek - Poëzieprijzen en Humor als thema
28 januari 2017 11 reacties
  Meer artikelen

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic