Zo vergaat een meisje

0

GiIles Fontijn is een nakomertje. Vanuit die positie binnen het gezin zal hij tegen de mensen en gebeurtenissen aan kijken: hij is een toeschouwer aan de zijlijn. Zelfs als hij zijn grote liefde tegenkomt, treedt na een bloeiende periode de vervreemding op en blijft hij achter met de vraag wat hij met zijn leven moet.
We maken kennis met zijn familie en vrienden, volgen hem tijdens zijn studentenjaren in de stad, om tenslotte met hem terug te keren naar de plek waar hij is opgegroeid - en die nooit meer zal verlaten. Ingenieus zijn door het verhaal heen de gedachten gevlochten die Gilles bekruipen wanneer hij , later in de herfst van zijn leven, een jong meisje de tuin van zijn buurvrouw ziet besproeien. Er lijkt iets in hem te veranderen. Trekt zij hem na la die jaren in het hier en nu?
'Zo vergaat een meisje' is alleen al door de omvang een gewaagde (debuut)roman: het is geschreven in een kalm en onverstoorbaar tempo, met liefdevolle aandacht voor het detail.
Het is het verhaal van een leven, en tegelijkertijd een verhaal over de herinnering, het geheugen en , hoe kan het anders, het voorbijgaan van de tijd.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
05 april 2013
Uitgeverij
Querido's Uitgeverij BV, Em.
ISBN
9789021480046 , 9789021448947
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic