Zo vond ik haar

2

Lewis is een vroegrijpe puber van dertien, die met zijn moeder Alice in het roerige Parijs verblijft, waar speculanten, oplichters, verslaafden, parasieten en allochtonen hun weg moeten zien te vinden. Alice is als vertaalster in dienst bij de Russische romancière Valentina, die door de adolescent geadopteerd wordt. Hij bouwt een imaginaire wereld om haar heen en beleeft zijn eerste seksuele ervaring bij het aanraken van een lippenstift. Lewis is bezeten van lezen, met name van de romans 'Le Grand Meaulnes' en 'Misdaad en straf', waarvan de hoofdpersonen hem aanspreken door hun onverzettelijkheid in het najagen van idealen en door hun ongebreidelde fantasie.

Gaandeweg blijkt dat het leven en de literatuur twee zaken zijn die elkaar slecht verdragen. Valentina verdwijnt op mysterieuze wijze. Geïnspireerd door zijn romanheld gaat Lewis op zoek naar zijn geliefde. Hij vindt haar, maar de prijs die hij voor zijn ontdekking moet betalen is zo hoog dat hij daarmee definitief zijn jeugd en zijn onschuld verliest.

,/upload/czdb/138b411b4f2_666822813.jpg

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Way I Found Her
Serie
1998-01-01 00:00:00
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
04 juni 1998
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789025421434
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic