Zo werkt Europa, derde uitgave

, , , , ,

0

Dit boek is een poging om bijna 70 jaar Europese eenmaking tot bij de burger te brengen. Het is een gids voor mensen die hun weg zoeken op het moeilijk begaanbare terrein van de Unie.
Hoe kwam de EU tot stand? Waar staat ze nu? Welke basisregels regelen haar werking? Hoe ziet haar beleid eruit in de domeinen waarvoor ze bevoegd is: van landbouw of vervoer, over monetair- of sociaal beleid naar milieu en energie. Daarbij krijg je ook een overzicht van de belangrijkste praktische informatie die een geïnteresseerd burger kan nodig hebben als hij of zij met de werking van de Unie te maken krijgt.
Wat is het verschil tussen de Europese Raad en de Raad van Ministers? Wie zetelt in de belangrijkste instellingen van de Unie? Op welke websites kan ik de dagelijkse werking van de Unie volgen? Wie houdt zich bij ons bezig met de aanvraag van een Europese subsidie?
Deze boeiende gids leert je alles wat je wilt weten over Europa: voor je werk, je studie, je klas, je bedrijf of je gemeente, voor je kinderen of kleinkinderen of gewoon uit interesse.
Sinds de vorige uitgave van 2010 is er heel wat veranderd. In 2010 was de Griekse crisis nog jong, Oekraïne geen punt op de ministerraad, Kroatië geen lid van de Unie. Sindsdien is er ook een nieuwe Europese Commissie én een nieuw Europees Parlement en in tientallen domeinen zijn de regelgeving, de plannen of de wetgeving aangepast.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
676
Laatste editie
28 september 2015
Uitgeverij
Uga
ISBN
9789089775771

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic