Advertentie
Zo Wordt U Gelukkig

Zo wordt u gelukkig

2
Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Kun je je gelukkig lezen? Kees van Kooten vindt van wel en weet ook hoe. Enkele jaren geleden raakte hij in de ban van de humoristische dichter Billy Collins (New York, 1941), recentelijk Poet Laureate van de Verenigde Staten. Collins publiceerde acht dichtbundels, waarvan meer dan 250.000 exemplaren werden verkocht. Zijn poëzie werd niet eerder in het Nederlands vertaald.

Kees van Kooten vertaalde en voorzag zesentwintig gedichten van uitgebreid en geestig commentaar, waarin hij niet alleen laat weten waarom de gedichten hem zo inspireerden, maar ook bepaalde vertaalkeuzes verklaart.
Van Kooten hoopt met deze bundel ook de Nederlandse lezer gelukkig te maken; al is het maar voor de duur van één gedicht. Precies zoals hij dat beoogde met zijn succesvolle humorbloemlezing Mijn Plezierbrevier.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Kees van Kooten
Uitgeverij
Manteau
Laatste editie
15 oktober 2010
ISBN
9789061699576 , 9789022325759
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,90
E-book prijsvergelijker

Lezersrecensies (1)

Scheef brilletje en pantoffels

door: Ellen IJzerman (prowisorio) 2 reacties 1 like
Zo wordt u gelukkig eindigt met de volgende woorden van Kees van Kooten: Laten wij ons liever spiegelen aan het vrolijke denken van Collins en een voorbeeld nemen aan de manier waarop hij met simpele, poëtische ingrepen fantasie van de werkelijkheid maakt en leven van de dood. Zo werd ik...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook