Zoeken naar Jesse

1

Het leven van Gaston komt op losse schroeven te staan als van hem verlangd wordt om vanuit passie te gaan werken. Op zoek naar zijn passie raakt Gaston in de ban van de vierjarige Jesse die hem zijn vergeten jeugd doet herinneren, waardoor hij geconfronteerd wordt met een vreselijke gebeurtenis uit zijn jeugd. Gaston probeert deze herinnering een plaats te geven in het heden. Door zijn fascinatie met Jesse gaat men hem als pedofiel zien en komt Gaston in een maatschappelijk isolement terecht. Vanuit dit isolement probeert hij de verbroken draad van zijn verleden op te pakken en ontstaat er een dramatische situatie die alles op zijn kop zet.
Is hij een ander mens geworden nadat alles achter de rug is? Was het misschien beter geweest als hij de vreselijke waarheid van vroeger had laten rusten en was blijven doorgaan in zijn dagelijkse routine?
In 'Zoeken naar Jesse' zijn beeld en werkelijkheid, liefde en haat, heden en verleden onontwarbaar verstrengeld. De roman handelt over psychologische thema's als eenzaamheid, verdrongen jeugd en wraakgevoelens en gaat in op actuele maatschappelijke ontwikkelingen zoals veranderende arbeidsverhoudingen, angst voor pedofilie, en ontkrachting van de vaderrol.
Walraed Cremers plaatst in zijn literaire werk de magie van het kind in de realiteit van de volwassene. Hij wordt hierbij geïnspireerd door zijn werk als coach, waarin cliënten vaak proberen de energiebron uit hun jeugd terug te vinden.
Recensie.
'Dit is a good read - door de geloofwaardige reacties en overpeinzingen van Gaston, door zijn levendige observaties en door de zeer goede dialogen, en natuurlijk door het intrigerend-geheimzinnige van de gebeurtenissen, is dit een verhaal dat veel lezers zal blijven boeien.'
Hans ter Mors, Bureau Script Noordwijk.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
130
Laatste editie
25 september 2015
Uitgeverij
Brooklyn Books
ISBN
9789492179067 , 9789492179074
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Boeiend en meeslepend

door: Mieke Wijnants 1 like
OVER DE COVER: Een lichtblauwe ondergrond en daarop een kalende man die een jongetje met krullend haar in zijn armen houdt. In combinatie met de titel “Zoeken naar Jesse” geeft dit de inhoud van deze roman voortreffelijk weer. Prachtig! OVER DE INHOUD EN MIJN MENING: Zowel op de cover als op...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic