Zonder twijfel

0

Pieter Jongeling (1909-1985) was hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad (vroeger het Gereformeerd Gezinsblad) en zat in de Tweede Kamer voor het GPV. Hij werd ook bekend als auteur van jeugdboeken, onder het pseudoniem Piet Prins.
In deze biografie wordt een geheel nieuw beeld geschetst van de man die als geen ander model stond voor de gereformeerd vrijgemaakte zuil. De verzuiling is verleden tijd, maar Jongeling en zijn achterban komen in dit boek haarscherp tot leven, zonder dat er een kwestie onder het tapijt wordt geschoven.
Voor het boek werd gebruikgemaakt van honderden brieven uit zijn persoonlijk archief, jaargangen van de Nieuwe Provinciale Groninger Courant, de correspondentie vanuit concentratiekamp Sachsenhausen, die tot dusver alleen binnen de familiekring circuleerde, en het archief van zijn krant.
Historicus Herman Veenhof werkt als journalist bij het Nederlands Dagblad. Hij schreef meerdere boeken, waaronder Srebrenica. Het dagboek van Piet Hein Both (1995) en Vrije Vogels. De omgekeerde wereld van Elly en Rikkert Zuiderveld (2006).
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
432
Laatste editie
23 maart 2009
Uitgeverij
Uitgeverij De Vuurbaak
ISBN
9789055604210
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic