Zoon en vader

1

Wat is fijner dan een wandeling te maken met je vader, af en toe halt te houden bij een kroeg, wat te eten en te drinken, en vooral eindeloze gesprekken met elkaar te voeren? Dat is precies wat EMIL HAKL op een ontwapende manier beschrijft in de roman ZOON & VADER.

Op een gezapige warme augustusmiddag in Praag trekken een vader en een zoon gezamenlijk op, onderwijl over van alles en nog wat pratend, geen onderwerp is taboe. De gespreksonderwerpen lopen uiteen van vrouwen tot herinneringen aan de verloren jeugd van zowel de zoon als de vader, die als jochie in Kroatië is opgegroeid, van de Russische onderzeeër Koerksk tot hun favoriete vliegtuigen.
Het is een aaneenschakelingen van anekdotes, twisten en de vragen des levens. Tragedie en humor gaan hand in hand, maar het is vooral aan de stijl van Emil Hakl [1958] te danken dat de dialogen zo naturel zijn en deze roman zo aanstekelijk is om te lezen.
Uit het Tsjechisch vertaald en van een nawoord voorzien door Edgar de Bruin.

De roman ZOON & VADER werd onderscheiden met de prestigieuze Magnesia Litera Prijs en is inmiddels onder meer in het Engels, Spaans en Pools verschenen.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Ellen de Bruin
Laatste editie
30 oktober 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Voetnoot
ISBN
9789078068440
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic