Zoute dromen, harde lessen

,

0

Jonge zeiler op de wereldzeeën

Ontdekkingsreis van een jongeling in een rake, ontroerende eerlijkheid

Ewoud Eyssen heeft van kindsbeen af gedroomd van verre reizen met een eigen boot. Zo"n droom kun je, zoals zovelen doen, levenslang blijven koesteren, maar je kunt er ook aan werken, en dat laatste doet hij, toegewijd en consequent: na zijn eindexamen koopt hij een boot die past in zijn kleine budget. Het is een oud polyester jachtje van zes en een halve meter, waarmee hij diezelfde nazomer nog vertrekt naar Griekenland.

Onderweg beleeft hij natuurlijk allerlei spannende, bizarre en grappige voorvallen, maar ook maakt hij keihard kennis met de weerbarstige werkelijkheid van het zeilen met zo"n kleine boot langs de kusten van de Atlantische Oceaan. Ook raakt hij verstrikt in de kilte en de eenzaamheid van de winterse Middellandse Zee. Hoewel hij op een zeker moment, overmand door twijfel en heimwee, op het punt staat het bijltje erbij neer te gooien, houden de bijzondere verstandhouding met zijn verre ouders en vriendelijke bejegeningen van mensen die hij ontmoet onderweg hem gaande. De zomer daarop vaart hij een jaar ouder en een half leven wijzer triomfantelijk zijn thuishaven weer binnen.

Ewoud vertelt zijn verhaal op een ontwapenende en rake toon, met veel vaart en een soms onthutsende en ontroerende eerlijkheid. Bij het schrijven van Zoute dromen, harde lessen werd hij begeleid door Anje Valk, zelf solozeilster en auteur van artikelen in o.a. het maandblad Zeilen en van de Hollandia Vaarwijzer Engelse oostkust.

Ewoud Eyssen en Anje Valk

Zoute dromen, harde lessen

€ 17,90

13,5 x 20,5 cm, 266 blz.

Paperback

Geïllustreerd met foto"s

Verschijnt maart 2008

isbn 978 90 6410 445 9

nur 508

hollandia dominicus Reisverhalen
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
232
Laatste editie
06 maart 2008
Uitgeverij
Hollandia
ISBN
9789064104459

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic