Zuid van Binnenuit

0

Zuid van Binnenuit, is een groot en gezamenlijk familiealbum van Rotterdam-Zuid,van 1902 tot 1978 en samengesteld uit tientallen plakboeken, doosjes vol foto?s en uren 8mm-films van het alledaagse en herkenbare familieleven. Speciale aandacht gaat uit naar amateurfoto?s van Duitse soldaten in de oorlogsjaren. Zij fotografeerden elkaar tijdens de Meidagen in 1940 en op excursie in het Stadion Feijenoord. De familiealbums en de familiefilms van Rotterdamse amateurs zoomen in op bijzondere momenten zoals een communie, de aankoop van de eerste auto, een huwelijk, uitstapjes, bevrijdingsfeesten, sportwedstrijden en de feestelijke rondrit van Feyenoord.
Uit de 160 amateur- en familiebeelden en de ruim 60 minuten 8mm-films op de dvd spreekt volgens essayist Ben Maandag een gevoel van onverwoestbare trots. De beelden roepen een sfeer op van overlevers, die wat er ook gebeurt niet bij de pakken neerzitten. In de overtuiging dat het ooit, ooit beter zal worden.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
168
Laatste editie
01 december 2010
Uitgeverij
Uitgeverij Diafragma
ISBN
9789490631048
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic