Zuidwestelijke staten van Amerika

0

Dominicus Reisgidsen zijn gidsen voor avontuurlijke en geïnteresseerde mensen.
*met extra aandacht voor geschiedenis en cultuur van het land
*geschreven door Nederlandse auteurs
*meer dan 75 bijzondere bestemmingen
Of het nu om een avontuurlijke reis gaat, om een lekkere vakantie of om een korte stedentrip: met Dominicus reis je verder en mis je niets...

De Amerikaanse western heeft als genre zijn langste tijd misschien gehad, het decor van deze films ligt er nog altijd even adembenemend bij. Spectaculair zijn de rotsformaties en de diepe canyons van de staten Arizona en Utah, met de Grand Canyon, Arches en Bryce National Park als beroemde hoogtepunten. Maar ook de natuurgebieden van Californië - met een 1250 kilometer lange kustlijn langs de Stille Oceaan- en het kleurrijke woestijnlandschap van Nevada zijn groots en afwisselend.
San Francisco is dé bestemming voor een fantastische stedentrip: fietsen over de Golden Gate Bridge en de wijken lopend of met historische trams ontdekken. Los Angeles is nog altijd het centrum van de filmindustrie; een bezoek aan een studio is vermaak van de hoogste orde. Een aanzienlijk deel van het grote geld rolde er naar wereldberoemde kunstcollecties. Broadwayshows zie je bij uitstek in Las Vegas: ook een reisdoel voor wie niets te winnen of te verliezen heeft ... Om nog meer variatie in een rondreis aan te kunnen brengen, beschrijven we in de nieuwe gids Zuidwestelijke Staten van Amerika ook het cultuurrijke New Mexico, met pueblodorpen en kunstenaarskolonies, en het veelzijdig 'natuurlijke' Colorado, waar hoofdstad Denver inmiddels veel meer is dan een cowboystad. Dit zijn slechts een paar van de redenen waarom het reizen door deze vier staten zo fascinerend is.

In deze gids staan gedetailleerde informatie en achtergronden over bezienswaardigheden: nationale parken, attracties, evenementen, maar ook geschiedenis, flora en fauna. Kaarten en plattegronden maken de gids een uitstekende begeleider voor wie het gebied per auto of camper doorkruist.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
350
Laatste editie
04 februari 2014
Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025757649 , 9789025752880
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic