Zwaartekracht

14

Spots 1

Maren woont met haar vader in Oslo, waar ze zich alleen en onzichtbaar voelt, tot ze zich aanmeldt voor filosofieles. Docent Ole zegt wat zij denkt: ze zijn van hetzelfde spul gemaakt, dat kan niet anders, maar waarom ziet hij haar dan toch niet staan, zelfs niet als ze vlak voor hem staat? Ze moet hem laten weten wie ze is. Aan Nils, haar beste en enige vriend, heeft ze niets. Die gamet alleen maar. En haar vader draagt opeens een nieuwe trui en wordt gebeld door een vreemde vrouw. Gelukkig ontdekt Maren eindelijk iets wat rust geeft in haar hoofd: blowen. Ze knipt en verft haar haar, maakt een nieuw Facebookaccount aan onder haar nieuwe naam Lila en stuurt Ole een vriendschapsverzoek. Wanneer hij het verzoek accepteert, verandert de wereld van kleur. Mag het altijd zo blijven? Altijd en altijd?

Verschenen in
Genre
Young Adult
Laatste editie
27 augustus 2013
Uitgeverij
Van Goor
ISBN
9789000323319 , 9789000323326


Door lezers

Young Adult Club / Gelezen in februari
01 maart 2019 6 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Catfish, obsessies, Oslo en in de knoop zitten met jezelf

door: Inge van Duijvenvoorde 1 like
Zwaartekracht is een indrukwekkend verhaal, welke een inzicht geeft in hoe het is om in de knoop te zitten met jezelf. Een verhaal vol filosofische teksten, die je zelf ook stof tot nadenken geven. Ik heb genoten! Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin van het boek een beetje mijn vraagtekens...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic