Zwart paard

0

'Zwart paard bij Circus Strassburger' is het rijk ge?llustreerde levensverhaal van Andreas (Bob) Schelfhout, circusartiest en paardendresseur. Opgetekend aan de hand van zijn dagboeken, op de band ingesproken herinneringen, artikelen in De Piste (het blad van de Club van Circusvrienden), plakboeken en foto-albums.
Hij is nog maar een jongen als Bob Schelfhout in een koude, donkere novembernacht in 1934 wegloopt van huis om met Circus Amanda Roberti door Nederland te gaan reizen. Vanaf zijn eerste circusdag schrijft hij vrijwel iedere late avond in zijn dagboeken, een gewoonte die Bob tot en met zijn laatste circusdag - vele jaren later bij Circus Toni Boltini - volhoudt. Deze gewoonte werd slechts onderbroken door de mobilisatie van 1939, de daarop volgende gevechten in mei 1940 en de Hongerwinter van 1944/1945.
Het verhaal, in de vorm van een foto-biografische roman, laat de romantiek van een circus tot leven komen, met alle successen, met alle tegenslagen. Het harde werken en ploeteren bij Circus Amanda Roberti, de ongekende successen van Circus Strassburger, de gevaarlijke reizen met Strassburger in oorlogstijd, door Nederland, door Duitsland en Polen, door Denemarken. Een fascinerend boek, een ?must? voor iedere circusliefhebber.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
135
Laatste editie
17 september 2008
Uitgeverij
La Douze V.O.F.
ISBN
9789086660612 , 9789086661862
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic