Zwarte diamant

,

0

Smokkel, fraude en belastingontduiking zijn al decennia schering en inslag in de diamantbranche in Antwerpen. De diamantairs in de 'Square Mile' leven in een vacuüm, in een sociale en justitiële bubbel, die mee in stand gehouden wordt door welwillende politici en magistraten. De meest recente reeks schandalen rond diamantreus Omega Diamonds, waardetransporteur Monstrey Worldwide Services en de Zwitserse rekeningen bij grootbank HSBC bewijst dat het einde nog lang niet in zicht is. Telkens weer pogen diamanthandelaars justitie en fiscus om de tuin te leiden met nieuwe fraudeconstructies en alternatieve smokkelroutes. En als ze de wet niet kunnen omzeilen, buigen ze die wel om in hun voordeel door politici regelgeving op maat te laten schrijven.

In Zwarte diamant lichten Raf Sauviller en Salvatore Di Rosa het doek van deze en andere onverkwikkelijke zaken, die zich wereldwijd vertakken van de Antwerpse diamantbranche tot de in geheimhouding gehulde diamanttoren van Dubai.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
20 juni 2014
Uitgeverij
Van Halewyck
ISBN
9789461313133

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic