Zwarte Venus

0

Met de verschijning van Les Fleurs du Mal (1857) van Charles Baudelaire blies er een nieuwe wind door de Franse poëzie. Zijn bloemen van het kwaad wasemden schoonheid en verderf uit. Voor zijn Zwarte Venus, de mulattin Jeanne Duval, trok de dichter alle erotische registers over. Thema's als prostitutie, sadisme en fetisjisme schokten de goegemeente zozeer dat een Parijse rechtbank hem prompt veroordeelde.

Deze bloemlezing biedt de vijftig beste verzen uit de bundel. Meestervertaler Paul Claes brengt een eerbetoon aan de volmaakte versvorm, de suggestieve klankeffecten en de associatieve beeldspraak van het origineel. de uitwaaierende symboliek maakt elk gedicht volgens de criticus Lloyd James Austin 'een raam dat uitzicht biedt op het oneindige'.

Een inleiding, een biografie en een commentaart vervolledigen deze poëtische presentatie van de grootste Franse symbolist.

Verschenen in
Genre
Poëzie
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
21 juni 2016
Uitgeverij
Athenaeum
ISBN
9789025303952 , 9789025303969

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic