Zwijgplicht

98

Spots 1 Top25's 1

Wat doe als je een geheim moet verzwijgen om jezelf en je familie te beschermen terwijl je daarmee een moordonderzoek verhindert? Kate Burkholder is onlangs aangesteld als politiechef in haar voormalige woonplaats Painters Mill, Ohio. Haar kennis van de Amish, hun taal en gebruiken, maken haar de ideale kandidaat. Ze is opgegroeid in die gemeenschap, maar heeft er voor gekozen om elders haar leven op te bouwen, weg van haar verleden. Dat verleden komt in alle heftigheid naar boven als er in het stadje weer een seriemoordenaar opduikt, net als zestien jaar geleden. De moorden van toen en nu lijken zo op elkaar dat het wel om dezelfde moordenaar moet gaan. Alleen Kate weet dat dat niet kan...Terwijl ze vastbesloten is om de moordenaar te vinden, probeert ze tegelijkertijd wanhopig haar geheim verborgen te houden.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Sworn to Silence
Serie
Kate Burkholder (1)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
16 februari 2010
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN
9789022995785 , 9789044962215


Door lezers

  Meer artikelen

Hebban recensie

Een ideale introductie tot het thrillergenre

door Katleen Scheers op 10-11-2010

Linda Castillo is een geboren schrijfster. Ze ontving verscheidene awards voor haar werk, waaronder de Daphne du Maurier award of Excellence en een nominatie voor de Rita. In het verleden schreef ze romantische verhalen die werden uitgebracht in de Harlequin Intrigue-serie en de Silhouette Intimate Moments-serie. Momenteel woont ze met haar man in Texas waar ze zich op het thriller-genre gestort...


Lezersrecensies (14)

Zwijgplicht - Castillo

door: Hennie Rouw 1 like
Spannende en aangrijpende pageturner. Fraaie, pakkende schrijfstijl. Aansprekende persoonsbeschrijvingen. In verband met uitgebreide beschrijvingen van de Amish ook nog eens erg leerzaam. Ik houd niet van vergelijkingen met andere auteurs waarmee boeken vaak en ook in dit geval worden aangeprezen,...

een mooi ideaal

door: Rebecca 1 like
deel 1 van de Kate Burkholder serie. tevens mijn eerste boek van deze schrijfster en ik kan je vertellen dat ik onder de indruk ben. Het gaat over politiechef kate niet alleen is het boeiend dat het een vrouw is maar ook nog ex-amish. ik werd in dit verhaal meegesleept. Wat doe als je een...

Goedkoopje

door: 1 like
Ik had het boek voor 2 euro ergens gescoord. Voor die prijs kon het niet tegenvallen, was mijn gedachte.
Een tegenvaller was het zeker niet!
Ik werd het boek ingezogen door de prettige en beeldende schrijfstijl. Ik kon als het ware de sneeuw horen knisperen onder mijn schoenen.
Het verhaal is...

Daverend plot

1 like
Dit is weer een ouderwets lekkere thriller. Vanaf bladzijde één word je het verhaal in gesleurt en het laat je niet meer los. Het verhaal eindigd met een davered plot. Ben je een thrillerfan dan moet je dit zeker gaan lezen!

Leest als een goede film

door: Kees van Duyn 1 like
Zwijgplicht is het thrillerdebuut van Linda Castillo. En ik moet zeggen, het is een uiterst succesvol debuut. Vanaf de allereerste pagina word je tot ongeveer de laatste pagina meegesleept in het verhaal.

De spanning, die al vanaf die eerste bladzijde te voelen is, vervolgt zijn weg door het hele...

door: Joyce Remmerswaal 1 like
Mijn eerste boek van Linda Castillo en dus de kennismaking met Kate Burckholder. Een voormalig amish meisje, wie na een aantal omzwevervingen, nu commisaris is het stadje waar ze is opgegroeid in haar jeugd. Ze is echter in de bann van de amish, ze willen niets meer met haar te maken hebben.

Het...

door: M. LIBBRECHT 1 like
Dit boek kon ik héél moeilijk aan de kant leggen, superspannend!! Leest heel vlot!! Superboek voor alle liefhebbers van "spanning"!!

door: Joke Landman 1 like
Spannend verhaal, wel een beetje voorspelbaar, maar nietemin erg goed om het boek moeilijk te kunnen wegleggen! Ik ga door voor "Voor altijd stil" van deze schrijfster!

door: Tina Idsardi 1 like
Vanaf het begin een geweldig, spannend en zenuwslopend boek en aan het eind is pas duidelijk wie de werkelijke dader is.
Een echte aanrader, dit boek MOET je gelezen hebben.

Recensie Zwijgplicht

door: Hailmary 1 like
mooi en interessant boek. beetje simpele schrijfstijl.

Recensie Zwijgplicht

door: Nala 1 like
een hele spannende thriller. vanaf het begin wil je niet meer stoppen met lezen. ik heb meteen een ander boek van deze schrijfster bij de bibliotheek aangevraagt.

Recensie Zwijgplicht

door: Mieke Piersma 1 like
Zwijgplicht is een fantastisch debuut van Linda Castillo. Echt een boek om helemaal in weg te duiken, alles om je heen te vergeten en achter elkaar uit te lezen...Dit lukte mij niet helemaal, vanwege een leesdip. Maar evengoed was het een spannend boek en echt de moeite waard. Prettige...

Recensie Zwijgplicht

door: Annemieke Roolvink 1 like
Wat een heerlijk boek was dit, in 2 dagen uitgelezen. Op een gegeven moment een idee vande dader maar ik zat toch fout. Ik vond ook de amish cultuur heel interessant. Binnenkort kot haar 2e boek uit en dat wil ik zeker hebben!

Recensie Zwijgplicht

door: Astrid 1 like
ik kwam dit boek tegen ergens in een recensie,op internet en werd in 1 adem genoemd met karin slaughter ik moest toch naar de bieb,dus gelijk dit boek opgezocht en gevonden ik ben er net in begonnen..en kan het nu al haast niet meer weg leggen aanrader dus

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic