25 LEESTIPS LOGO

Geselecteerd door boekverkopers.

BOEK01

Een hartverscheurend en tegelijk angstaanjagend verhaal over verlies, verboden liefde, eenzaamheid en identiteit.

BOEK02

Grand Hotel Europa is een wervelende en hilarische roman met een tragische liefdesgeschiedenis als hoofdmoot.

BOEK03

Een roman over kunst en liefde, scheppen en baren – en een mensenleven in al zijn aangrijpende kwetsbaarheid.

BOEK04

Een universeel verhaal over de vage grens tussen alleen zijn en eenzaam zijn, en over de keuze om je leven te delen met anderen.

INTERMEZZO
BOEK05

Er moest nog een belangrijk verhaal verteld worden: het hartverscheurende verhaal van Gemmetje Victoria. Yvonne Keuls ontfermde zich over haar, zorgde voor haar, was er voor Gemmetje tot aan haar dood toe.

BOEK06

Een geheim dat zich uitstrekt van Middelburg tot Paaseiland. De nieuwe thriller van Jeroen Windmeijer is spannender en mysterieuzer dan ooit.

BOEK07

Een liefdevol boek van Isa Hoes en Merlijn Kamerling over omgaan met het verlies van een dierbare. Iemand zo dichtbij dat door het wegvallen van die persoon je leven totaal anders wordt.

BOEK08

Een onvervalst feelgood-boek in sombere corona-tijden, een uniek document met veel humor en interactie en vol nooit eerder vertelde anekdotes van oud-profvoetballer Andy.

BOEK09

De nieuwe roman van Auke Hulst is een ambitieuze mengvorm van memoires, robotverhaal, tijdreisverhaal en alternate history, waarin verlies, schuld en ouderschap centraal staan.

INTERMEZZO
BOEK10

Eindelijk een nieuwe roman van Gerbrand Bakker. Kapperszoon is een fenomenale roman over rouwverwerking en de niet te vermijden kracht van familiebanden.

BOEK11

Neven is een onthutsende, zwartkomische noodlotsroman. Over de vraag of we elkaar willen, moeten, kunnen redden. Of we ons moeten verzetten tegen het noodlot of dat beter kunnen omhelzen.

BOEK12

Een historische roman rond de onwaarschijnlijke liefde tussen een Franse generaal en zijn Joséphine.

BOEK13

Dit boek laat je lachen, ontroert, laat zien hoe het is om met een burgemeester getrouwd te zijn, maar is bovenal een ontwapenend en zeer openhartig boek over hoe een huwelijk werkt, over royaal zijn, over wat liefde eigenlijk is.

BOEK14

Een inspirerende familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico's en hun liefdes niet door huidskleur.

BOEK15

Op ontzettend veel plekken helemaal bovenin de politiek, de serieuze media, het openbaar bestuur en het bedrijfsleven wordt de baas gespeeld door een man zoals Joris Luyendijk, een man met zeven vinkjes ...

INTERMEZZO
BOEK16

Een zinderende roman over landverhuizers, diepe vriendschap, het noodlot en de tragische gebeurtenissen in het Amerika van de tweede helft van de negentiende eeuw.

BOEK17

Een verhaal over vrijheid, leven en vriendschap. Een verhaal over absolute, onvoorwaardelijke vriendschap. Geschreven in de bijzondere, barokke stijl waar Splinter Chabot bekend om staat.

BOEK18

Met humor, inzicht en groot gevoel voor detail beschrijft Nelleke Noordervliet de liefdesperikelen van de veertigers Helen en Leo in deze veelomvattende roman die zich afspeelt tegen de achtergrond van Rotterdam, New York en de coronapandemie als gamechanger.

BOEK19

Michael Ignatieff laat ons op levendige wijze zien dat we onze traditie van hoop kunnen laten herleven om angst en onzekerheid het hoofd te bieden in de wisselvallige en precaire eenentwintigste eeuw.

BOEK20

Een roman over opgroeien in een gewelddadig gezin; over de wording van kind tot man, en over de liefde. Over machteloosheid in familie-verhoudingen en over de vraag of je jezelf ooit uit die verhoudingen kunt bevrijden.

BOEK21

De geschiedenis van mijn seksualiteit is het messcherpe en onconventionele romandebuut van Tobi Lakmaker, ooit tot muze verklaard en later tot lesbische fundamentalist. Over het genie dat Tobi Lakmaker is, was of had moeten zijn.

BOEK22

Damn horny is een verzameling van diverse seksverhalen, queer as fuck en ver weg van de eeuwige male gaze. Verwacht dikke konten, strap-ons en packers, geile dominante vrouwen en non-binaire personen die weten wat ze willen, klungelseks, communicatie in bed, spank sessies en nog veel meer.

BOEK23

Je werk zit erop. Je loopbaan is geëindigd. Gepensioneerd dus. En dan? Youp van ’t Hek geeft samen met tekenares Marije Tolman een vrolijk antwoord op deze moeilijke vraag. Een boek vol tips en wijsheden om het bestaan van de werkloze pensionado zo aangenaam mogelijk te maken.

BOEK24

Het negende deel in 'de serie Q' rond rechercheur Carl Mørck, leider van een team binnen de Deense politie dat werkt aan onopgeloste moordzaken. Het is drukker dan ooit op afdeling Q en de tijd dringt, want de moordenaar is nog lang niet klaar.

BOEK25

In haar eenzame staat lijkt Eliza Peabody haar grip op de werkelijkheid te verliezen. Fictie en realiteit blijken niet zo makkelijk van elkaar te onderscheiden. Met humor en diepmenselijk inzicht schrijft Jane Gardam over verdrongen verledens, liefde en desillusie.

FACEBOOK INSTAGRAM TWITTER YOUTUBE FLICKR SPOTIFY HEBBAN
HEBBAN