Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×


Boekenweek Schrijfwedstrijd

1 reactie
Het thema van de Boekenweek luidt 'Ik ben alles'. Daarmee staat die in het teken van identiteit, de zoektocht naar wie we zijn, de verkenning van de grenzen – of de grenzeloosheid – ervan.

Ik ben alles

We hebben niet slechts één rol, één gezicht.
Eenieder is een optelsom met wisselende uitkomst.
Wij zijn zij zijn jullie zijn jij bent
alles wat je denkt,
alles wat je voelt.
Alles wat je nastreeft,
wat je liefhebt,
waar je van droomt.
Jij bent alles. Ik ben alles.
Grenzeloos, gelijk de fantasie.

In 300 woorden

Gebruik die fantasie! Vang het thema 'Ik ben alles' in een verhaal. Het genre, de stijl en de insteek zijn grenzeloos, de lengte niet; die begrenzen we op 300 woorden.

De jurering

Iedereen vanaf 18 jaar (op de dag van het Boekenbal, 10 maart) mag meedoen – auteur en amateur – en maakt kans op €1.000, publicatie in Mezza én twee kaarten voor het Boekenbal. Vakjuryleden Chris Polanen (juryvoorzitter), Olaf Tigchelaar en Miriam Piters beoordelen de inzendingen. De jurering gebeurt anoniem: dus zorg ervoor dat je naam niet in je verhaal staat. En wat als je als winnaar op het Boekenbal staat? Dan mag je ook nog het winnende verhaal voordragen!

Meedoen?

Ga naar hebban.nl/ikbenalles om het reglement te lezen en ga schrijven! Heb je je verhaal af, gebruik dan het formulier op die pagina om je verhaal in te dienen. Dat kan tot en met 29 januari om 1 minuut voor middernacht. De winnaar wordt op 1 maart geïnformeerd.

Naar de schrijfwedstrijd

Reacties op: Boekenweek Schrijfwedstrijd


Gesponsorde boeken