3PAK

3PAK is een geschenkbundel met korte verhalen van drie topauteurs. Tijdens de Boekenweek van Jongeren is het geschenk verkrijgbaar bij boekhandels en bibliotheken. Daarnaast wordt 3PAK ook op scholen cadeau gedaan door docenten Nederlands. Ook voor dit jaar zijn er weer drie diverse auteurs gevraagd voor het geschenkboek. De auteurs die in 2021 3PAK schrijven zijn Khalid Boudou, Aimée de Jongh en Splinter Chabot.

Haal hem gratis bij de boekhandel of de Bieb Download het ebook Luisterboek via CJP gratis bij Storytel Lees en beluister hier alvast fragmenten Leestips van 3PAK

LAATSTE ARTIKELEN

Lees nu alle interviews met het Literatour-team van 2022

Lees nu alle interviews met het Literatour-team van 2022

14 februari 2022 11 reacties 7 likes

DIT ZIJN DE BESTE BOEKEN VOOR JONGEREN

CATEGORIE OORSPRONKELIJK NEDERLANDSTALIG


WINNAAR

CATEGORIE VERTAALD


WINNAAR

JONGERENJURY

BRUNO BEEKE

VOORZITTER - TWEEDE JAAR IN DE JURY

Hoi ik ben Bruno, ik ben 15 en woon in Amsterdam. Ik zit in de vierde van het Barlaeus Gymnasium Amsterdam en houd van chillen met mijn vrienden, sporten en ook vooral lezen. Ik vind lezen heel leuk omdat je je gaat inleven in iemand anders en daarmee dus ook verschillende perspectieven en ideeën krijgt, hierdoor wordt je wereldbeeld breder en dat vind ik heel leuk. Ook is het natuurlijk heel ontspannend en kan het je echte emoties laten voelen, dat vind ik ook heel belangrijk.

Mijn drie lievelingsboeken:

YENTE ZOMERPLAAG

TWEEDE JAAR IN DE JURY

Ik ben Yente, ik zit in de vijfde klas (HAVO) en ik ben 17 jaar en woon in Zeist. Ik doe niets liever dan verdwijnen in een andere wereld, iemand anders z'n leven leiden en iemand anders z'n problemen hebben. Of ik deze wereld nou zelf schrijf of dat een geweldige schrijver het voor mij doet, maakt mij niet zoveel uit. Zolang ik maar kan dromen.

Hierbij mijn top 3 favoriete boeken/auteurs:

PARIS DUIVENVOORDEN

EERSTE JAAR IN DE JURY

Ik ben Paris Duivenvoorden en woon in Voorhout. Ik zit in de vierde klas (HAVO) en ben 15 jaar. Ik lees veel en bijna alle genres. Zelf schrijf ik ook verhalen en recenseer ik boeken voor mijn blog. Ik lees graag omdat ik dan even in een andere wereld kan verdwijnen en nieuwe personages kan leren kennen.

Drie lievelingsboeken en de auteurs daarvan? Dat is moeilijk kiezen. Ik heb véél meer favoriete boeken, maar zal er toch drie kiezen.

LIEKE VOS

EERSTE JAAR IN DE JURY

Hallo! Ik ben Lieke Vos en ik ben 15 jaar. Mijn hobby’s zijn lezen, schrijven en paardrijden. Ik houd zo van lezen omdat je je helemaal kunt verliezen in een boek en vaak schep je een band met de personages waardoor je nieuwe mensen leert kennen. (Ik heb ook echte vrienden hoor). De reden dat ik me heb opgegeven voor de Jongeren Jury is omdat ik lezen heel belangrijk vind en dat ik graag zou willen dat meer jongeren gaan lezen.

Ik vind het heel lastig om 3 lievelingsboeken te kiezen, maar ik heb een keuze kunnen maken.

DANIQUE & ROSALIE DE JONG

EERSTE JAAR IN DE JURY

Wij zijn Danique en Rosalie van @thereadingtwinsnl en vinden het superleuk dat we in de jongerenjury mogen deelnemen! We zijn zestien jaar en dus een tweeling Lezen vinden wij geweldig omdat in boeken alles mogelijk is! Het brengt je naar een andere wereld en soms zelfs een andere planeet. Het is net als een film kijken alleen gebeurt het dan in je hoofd.

Onze favoriete auteur en drie lievelingsboeken: Rosalie heeft wel heel duidelijk een lievelingsauteur, dat is namelijk Jennifer L Armentrout, maar om slechts drie boeken te kiezen als lievelingsboeken gaat niet lukken. Ik heb er namelijk véél meer. Ik zal mij proberen te beperken tot drie titels (of series). Mijn eerste favoriete serie is de 'Lux'-serie van Jennifer L Armentrout. Ook vind ik Familie liegt nooit van Karen McManus héél gaaf. Verder staat de 'Overstekers'-trilogie van Petra Doom op mijn favorieten lijstje.

De lievelingsboeken van Danique zijn er ook best veel, maar ook ik zal proberen het te beperken tot 3: een van mijn favoriet series is 'De familie Bridgerton' van Julia Quinn, en de 'Hof van doorns en rozen'-serie van Sarah J. Maas vond ik ook erg goed! Verder staat Het hart van de adelaar, van Emmelie Arents ook bovenaan mijn favorietenlijstje.

LITERATOUR

Boek tijdens de Boekenweek van Jongeren een Schrijversbezoek met korting voor de Literatour in februari. Tijdens de Literatour krijgen 85 scholen een of meerdere bezoeken van een schrijver. Een team van 23 enthousiaste auteurs gaat de uitdaging aan om in deze week met zoveel mogelijk jongeren in gesprek te gaan over lezen en hun vak.

De organisatie ligt in handen van De Schrijverscentrale; zij adviseert en bemiddelt bij schrijversbezoeken in Nederland. Behoort jullie school tot een van de touretappes tijdens de Literatour? Maak er dan een groot feest van! In februari ook een auteur in de klas? Ga dan naar de site van De Schrijverscentrale. Hier vind je ook ideeën om het bezoek voor te bereiden en er zo veel mogelijk uit te halen.

Op Hebban verschijnt vanaf de Boekenweek van Jongeren tot februari regelmatig een interview met één van de auteurs. Zo kan je alvast meer te weten komen over de auteurs.

Meer Literatour

LEES- EN LUISTERFRAGMENTEN VAN 3PAK

Sneak previews:

Vroeg donker (Aimée de Jongh)

Als we vallen (Kahlid Boudou)

En de Kus kwam (Splinter Chabot)

Luisterfragmenten:

  – Als we vallen van Khalid Boudou

  – En de Kus kwam van Splinter Chabot

De Boekenweek van Jongeren wordt mogelijk gemaakt door:

stichting lezen schrijverscentrale nbd biblion malmberg cjp letterenfonds kb de versterking fonds21

FACEBOOK INSTAGRAM TWITTER YOUTUBE FLICKR SPOTIFY HEBBAN
HEBBAN