Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×


Jongerenjury 2024

Jongeren bepalen zelf hoe hun Boekenweek eruitziet. Wat wil je nu écht lezen als je tussen de 15 en 18 jaar bent? Dat kunnen jongeren goed zelf beslissen. De shortlist wordt gemaakt door een volwassen jury. Vervolgens kiest een jury van zes jongeren, de twee winnende boeken. Graag stellen we je voor aan de Jongerenjury van 2024!

Thomas Leeuw (16 jaar)

VOORZITTER JONGERENJURY 2024

In mijn vrije tijd lees ik veel horror, thrillers, fantasyboeken en volg ik theaterlessen. Daarnaast luister ik ook heel graag naar muziek; ik ben bijvoorbeeld van Måneskin. Mijn TikTok en insta kan je vinden onder de naam: Thomas._.053

Mijn favoriete boeken zijn, de genezer van Zalindov van Lynette Noni, November van Thomas Olde Heuvelt en Allemaal willen we de hemel van Els Beerten.

Jouhaina (16 jaar)

Ik vind lezen heel leuk, het is heerlijk om op te gaan in een andere wereld. Ik vind vrijwel alle genres leuk en sta altijd open om nieuwe auteirs en onderwerpen te ontdekken. Naast lezen, doe ik aan kickboksen en kunstschaatsen en houd ik van tekenen en schilderen.

Mijn all-time favorites zijn,

Mijn all-time favorites zijn, Erfgenaam van vuur van Sarah J. Maas, Noughts and crosses van Malorie Blackman en Red Queen van Victoria Eveyard.

Fleur Siersma (15 jaar)

Ik lees veel fantasy en romantiek maar kan ook wel genieten van dystopie. Verder doe ik aan haken, tekenen en schrijven. In december 2023 heb ik een boek in eigen beheer uitgegeven. Het heet Lente is Voor Eeuwig. Onder het pseudoniem Amy onderhoud ik ook een Instagram en goodreads.

Mijn drie favoriete boeken, Throne of Glass serie van Sarah J. Maas, Als de nacht eindigt duologie van Laura Diane en The Invisible Life of Addie LaRue van V.E. Schwab.

Ismay (16 jaar)

Van kleins af aan lees ik al erg veel. Ik vind het leuk om allerlei soorten genres te lezen, maar mijn favoriete genre is toch wel psychologische romans, want ik houd ervan om mee te leven met verschillende soorten personages.

Mijn favoriete boeken zijn, Het moois dat we delen van Ish Ait Hamou, Weerlicht van Jante Wortel en De dag die nooit komt van Oliver Reps.

Lotte (15 jaar)

Samen met een paar vriendinnen ben ik lid van de gezelligdte leesclub van Den Haag. Elke maand komenwe bijeen om de boekenwereld te bespreken. Ik lees boeken van ongeveer akke genres, maar mystery en romance zijn toch echt wel mijn favoriet. Naast lezen vind ik het leuk om te zeilen op zee en te schrijven. Een van mijn doelen is het schrijven van youngh adult boek(en).

Mijn favoriete boeken zijn, De wereld van Sofie van Jostein Gaarder, The Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien en If We Were Villains van M.L. Rio.

Reacties op: Jongerenjury 2024