Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Cadeaugids 2022 | Home | Kies een type lezer

De leukste cadeautips voor volwassenen

Hoe werkt de Hebban Cadeaugids?

Heb je geen idee welk boek je moet kopen voor Sinterklaas of Kerst? De Hebban Crew heeft negen lezerstypen voor je bedacht. Kies het type dat het meest past bij de persoon die je een boek cadeau wilt geven. Onder elk lezerstype vind je verschillende categorieën met cadeautips.

Kies een type lezer...

De boekenwurm

De boekenwurm leest altijd en overal en zit nooit zonder leesvoer. Toch heeft de boekenwurm nooit genoeg boeken. We richten ons vooral op literaire fictie en non-fictie. Lekker nieuw zodat de kans het grootst is dat je hier een boek vindt dat jouw boekenwurm nog niet heeft.

De spanningzoeker

De spanningzoeker maak je niet blijer dan met een spannend boek: een nagelbijtend spannende thriller of een psychologische roman met onderhuidse spanning. Voor de liefhebbers van true crime en faction is er bovendien de categorie: waargebeurd of wat als.

De wereldburger

De wereldburger heeft oog voor de wereld om zich heen, niet alleen voor mensen, maar ook voor de natuur. Een betere wereld begint bij henzelf en daarom leest de wereldburger daar graag over, maar ook over inspirerende mensen die veranderingen teweegbrengen.

De denker

De denker doe je een plezier met uitvoerige biografieën of leerzame (maar toegankelijke) wetenschappelijke en filosofische werken. Maar de denker is ook een puzzelaar. Wil je liever fictie cadeau geven? Kies dan voor een spannende thriller of gelaagde roman.

De ontdekker

De ontdekker houdt ervan om zijn of haar leven te verrijken met nieuwe dingen. Deze lezer kun je dan ook niet blijer maken dan door ze boeken te geven die een onbekende wereld voor hen blootleggen of een kennismaking zijn met een nieuwe literaire stem.

De levensgenieter

Alles wat de levensgenieter leest moet een feestje zijn. Een cadeau vinden is niet moeilijk: een kookboek voor de Bourgondiër, een reisboek voor de avonturier, boeken over levenskunst voor de stille genieter of vuistdikke romans om urenlang in te verdwijnen.

De factchecker

De typische factchecker is een feitenverzamelaar en altijd op zoek naar kennis. Wil je hem of haar eens een onderbreking geven van het eindeloze telefoonscrollen, dan doe je dat het beste met actuele non-fictie. Maar je kunt hem of haar natuurlijk ook verrassen met een fictief verhaal over bekende feiten.

De romanticus

De romanticus gelooft in de liefde en leest dan ook graag liefdesverhalen in alle vormen. Voor elke romanticus is er een boek: van literaire fictie over grote, verloren liefdes tot sfeervolle feelgoodverhalen en historische romans. Maar ook met non-fictie over de liefde doe je het bij hen altijd goed.

De bingewatcher

Je kunt de bingewatcher uittekenen achter de televisie. Maar wat geef je een tv-kijker die alles al heeft gezien? Inderdaad, een boek! Over zijn of haar favoriete acteur of serie, een biografie van een bewonderde sporter of verras jouw bingewatcher met een bingewaardig boek! We zetten de beste cadeautips voor je op een rij.

* Bonus *

Je kent ze wel. De lezers die graag terugvallen op hun paradepaardjes: de oude klassiekers van weleer. Want beter of origineler wordt het nooit meer. Speciaal voor hen is deze categorie met 12 oude en jonge klassiekers geselecteerd uit de Hebban 1000. Help je geliefde klassiekerlezer een nieuw tijdperk in en verras haar met een nieuwe stem. Bij elke titel tippen we zes (actuele) boeken uit verschillende genres.

tartt
brilka
larsson
pelgrim
vliegeraar
boekendief
zafon
bergen
stoner
twilight
jonasson
sonnyboy