Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Cafés

Naar de startpagina

Cafés zijn interactieve en thematische spots op Hebban. Zoek jij medelezers die juist van dát genre houden dat jij ook het liefst leest? Kijk snel of er een café is waar jij stamgast wilt worden.

Dit overzicht wordt niet bijgewerkt. Zoek je een bepaalde spot of café? Zo kom je er:

  • Tik in de zoekbalk de naam in. Kies in de zoekresultaten voor 'Spots'.
  • Volg je een spot al, maar kun je hem niet terugvinden? Kijk in je profielinstellingen onder 'Wie ik volg', onder het kopje 'Spots'.
  • Kijk in je mailinstellingen of je Alerts en notificaties aan staan. Je krijgt dan mailnotificaties van nieuwe artikelen en/of reacties onder spotartikelen.

 

Genrecafés

Algemeen

Hebban Helpt Café - Dit is je hulplijntje voor heel Hebban. Hoe werkt dit, hoe werkt dat? Waar vind je het een en waar vind je het ander? Onder leiding van onder andere Gigi en Greet kun je hier meer ontdekken over hoe Hebban werkt en wat er allemaal te beleven is.

Het Meet & Greet Café - Welkom in het Meet & Greet Café! 'The place to be' om auteurs te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan.

Vlaams Café - Welkom in het Vlaams Café! Vind jij dat het Vlaamse boek, de Vlaamse roman, de Vlaamse auteur en alles Vlaams best wat meer aandacht mag krijgen? Praat je graag over je favoriete Vlaamse auteurs, ga je naar een Vlaams literair evenement? Je kunt er hier voor terecht!

Samenleescafé - Zoek jij een leesmaatje voor een bepaalde titel? Wil je weten op welke manieren je op Hebban allemaal kunt samenlezen? In dit café ontdek je alles over samenlezen én kun je leesmaatjes vinden.

Recenseren kun je leren - Vind jij boeken lezen heerlijk, maar vind je het moeilijk om in woorden onder te brengen wat je van het boek hebt gevonden? Vind je het lastig om te formuleren wat je mening is en vind je de juiste omschrijvingen niet? Wil je toch heel graag een leuke recensie kunnen schrijven, lees dan hier tips en vraag het Hebbanteam om hulp. 

Hebban Indie Pub - De Nederlandstalige 'independent' uitgevers winnen steeds meer terrein in de schrijversmarkt. Dit is de plek waar je als selfpubber nieuws over je in eigen beheer uitgegeven boek kwijt kunt. Spreek de lezers aan, promoot je boek en deel je ervaringen met je mede-auteurs op deze Hebban Spot.

Het Boekbloggers Café - Ben jij boekblogger, bezoek je graag boekenblogs, wil je graag boekblogger worden? Ontdek hier de Hebban Boekenblogs, start er zelf eentje (samen of alleen) en laat je inspireren.  

Het Evenementen Café - Welkom in het Evenementen Café op Hebban! Ga jij naar een leuke lezing, signeersessie, auteursoptreden of festival? Laat het hier weten en vertel hoe het was! Hier vind je tevens een evenementenkalender.

Hebban helpt - over ebooks - Hoe werkt dat nou, ebooks lezen? Welke ereader is het beste voor mij? Dat en meer ontdek je in deze Hebban Helpt Spot over Ebooks. Op deze spot helpen we elkaar op weg! De Spot wordt gerund door Hebbanlezers die kennis van zaken hebben op het gebied van ebooks.

Het Boek & Film Café - Hier bespreken we alles dat te maken heeft met boeken en boekverfilmingen. Welke is beter, hoe hebben ze problemen met bepaalde hoofdstukken of scènes opgelost en wat is jouw mening over de casting en acteerprestaties?

Het Boekhandel Café - Hier delen we onze liefde voor de boekhandel. We gaan er op bezoek, kopen grote stapels en bezoeken hun evenementen. Alleen, met vrienden of met de Hebban community. Alles is mogelijk als je de wondere wereld van de boekhandel binnenstapt.

Het Luisterboeken Café - Hier delen we onze liefde voor luisterboeken. Waar heb jij recent naar geluisterd, luister je thuis of onderweg naar je werk, en wat staat er nog op je verlanglijstje? Wat is nu eigenlijk jouw mening over verschillende vertellers? Er is meer dan genoeg te bespreken over luisterboeken.

Read-a-thon Café - Je bent een snellezer en een veellezer, het liefst zou je de hele dag niets anders doen dan boeken verslinden. Speciaal voor jou is er het Read-a-thon Café, waar regelmatig challenges, read-a-thons en leessprints georganiseerd worden. Haak aan en verlies je in een goed boek (of twee, of drie, of tien). 

Boeken over boeken - De leukste boeken gaan óver boeken.

Hebban Campagnes

Het Hebban Adventscafé - De derde editie van de Hebban Adventskalender is in de maak! Vanaf 1 december tellen we 24 dagen af tot kerst. Elke dag staat er een mooi cadeau klaar voor alle lezers op Hebban! Lees wat je kunt verwachten en schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen. Hier kun je samen kletsen over de Adventskalender, maar ook leesmaatjes zoeken om de cadeau gekregen epubs te bespreken.

Het Hebban 1000 Café - Net als vorig jaar gaan we bij Hebban ook dit jaar op zoek naar de duizend mooiste boeken aller tijden. Dat doen we aan de hand van de Mooiste Boeken-lijstjes van al onze leden.

Het Hebban Reading Challenge Café - Welkom in het Café rond de Hebban Reading Challenge. Hier kun je al je vragen, opmerkingen, leestips, tipvragen en meer kwijt. Hoe werkt zo'n Challenge, waar is het voor en wat haal je eruit?

Het Vergeten Boeken Café - Al een aantal jaar besteden we aandacht aan de meest verstofte boeken in onze eigen boekenkast. Dat ene boek dat je vijf jaar geleden kocht en waar je zo naar uitkeek. Toch bleef het boek dichtgeslagen liggen en eindigde het uiteindelijk opgeruimd in de kast, ongelezen. Als je oog er op valt, voel je een scheutje schuldgevoel, maar niet genoeg om het boek direct te lezen. 

Thrillers

Het Thriller Café - Welkom in het Thriller Café waar je lezers ontmoet die van hetzelfde genre houden als jij: spannende, enge, intrigerende en angstaanjagende thrillers. Het Thriller Café is een voortzetting van de Hebban Thriller Club.

Literatuur

Het Literatuur Café - Welkom in Het Literatuur Café. Ontdek hier leestips, geef leestips, ontmoet gelijkgestemde lezerszielen en leer nieuwe auteurs kennen. 

Feelgood

Het Feelgood Café - Welkom in Het Feelgood Café, waar je heerlijk kunt wegzwijmelen bij de mooiste romans, je liefde voor romantiek in boeken kunt delen met lezers die net zo hard meezwijmelen. Het Feelgood Café is een voortzetting van de Hebban Feelgood Club.

Het Zeven Zussen Café - Welkom in het Zeven Zussen-café! Hier kun je naar hartenlust praten over de boeken van Lucinda Riley. Wacht ongeduldig samen met je medefans op het nieuwe boek (in december verschijnt Zon, het zesde boek).

Young Adult

Het Young Adult Café - Welkom in het Young Adult Café. Hier kun je al je vragen, leestips, meningen en meer kwijt over alles wat met Young Adult-boeken heeft te maken (maar films, series, goodies en meer mag ook!). Het Young Adult Café is een voortzetting van de Hebban Young Adult Club.

Diversiteit in YA Café - Young Adult is hét genre bij uitstek waar diversiteit een rol moet/mag/kan spelen en ook steeds meer speelt. In dit café kun je uitgebreid van gedachten wisselen over diversiteit in Young Adult-boeken (en fictie in bredere zin).

Scifi & Fantasy

Het Scifi & Fantasy Café - Welkom in Het Scifi & Fantasy Café. Ga op pad met de Hobbits, Elven, Draken en vecht tegen Orcs, Goblins en euhm, Draken! Vlieg de ruimte in, ontdek planeten en aliens. Hier vind je lezers die net als jij van de fantastische genres houden. Het Scifi & Fantasy Café is een voortzetting van de Hebban Scifi & Fantasy Club.

Nederfantasy Café - Hier is er plek voor alles rondom Sciencefiction, Fantasy, Horror en aanverwante boeken van Nederlandstalige auteurs. Zoek je een leestip, wil je een leestip geven, is er een Nederfantasy-klassieker die je in de spotlights wilt zetten, of wil je gewoon kletsen met andere Nederfantasy-lezers? Dat kan allemaal hier. 

Engels

Het Readers Café - Welkom in Het Readers Café, waar de lezer van het Engelstalige boek centraal staat. Lees je graag in het Engels en zoek je leestips van niet-vertaalde boeken in alle genres, dan is dit je plek. Het Readers Café is een voortzetting van de Hebban Readers Club.

Jeugdliteratuur

Lees je wijs! Café - Dit is de nieuwe Hebban Spot voor Lees je wijs! Voor alles rond lesplannen, leren lezen en jeugdboekentips.

Het Jeugdliteratuur Café - Welkom in het Jeugdliteratuur Café, waar gepraat kan worden over jeugdboeken voor kinderen tot twaalf jaar. Het Jeugdliteratuur Café is een voortzetting van de Hebban Jeugdliteratuur Club.

Andere genres

Culinair Café - In dit café kun je met elkaar praten over kookboeken. Deel je beste tips, help elkaar met de recepten uit de boeken, geef tips over waar lastige ingrediënten zijn te halen en deel je meest mislukte gerecht ooit.

De Week van het Beeldverhaal - Begin juli staat elk jaar het getekende verhaal centraal. Stripboeken, graphic novels, comics en aanverwanten zetten we deze themaweek in het zonnetje.

  


Gesponsorde boeken