Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Ann Busquart

Dit is mijn favoriet van 2022

Favoriet van 2022


Jouw favoriet van 2022 is geen verkiezing voor het beste boek van het jaar gebaseerd op een shortlist waar je er mogelijk niet een van hebt gelezen. Op Hebban kies jij gewoon jouw boek van het jaar uit alle boeken die je in 2022 hebt gelezen. En of dat nu het mooiste, het spannendste of het meest aangrijpende boek is dat je las, bepaal je helemaal zelf. En het maakt ons ook niet uit of het boek dit jaar verscheen of dat je het al heel lang in je kast had staan.
Alles wat verdrietig is, is onwaar

Daniel Nayeri


Ik las dit jaar 162 boeken, van 148 auteurs in 9 verschillende genres. Ik kies 'Alles wat verdrietig is, is onwaar' van Daniel Nayeri als het boek van 2022.

Het boek vertelt het verhaal van de twaalfjarige Khosrou - zeg maar Daniel - op een heel bijzondere manier.
Daniel vluchtte met zijn moeder en zusje uit Iran, verbleef eerst in een vluchtelingenkamp in Italiƫ om uiteindelijk in de Verenigde Staten te landen. Voor de klas van Mrs. Miller vertelt hij zijn verhaal. Dat doet hij op zo'n ontwapenende en optimistische manier dat je Daniel in gedachten overal met je meeneemt. Het boek is een ode aan verhalen, aan herinneringen en in de eerste plaats dus aan optimisme. Hoewel het verhaal van Daniel schrijnend is, sluit je hem met de glimlach in je hart.
1
lezer koos dit boek als favoriet

1
lezer koos een boek van deze auteur als favoriet
Gesponsorde boeken