De beste cadeautips voor een avonturier

Speciaal geselecteerd door boekverkopers

De morgenster is een roman over het onbevattelijke, over het grote drama gezien door de beperkte lens van het kleine leven. Maar bovenal is het een roman over wat er gebeurt als de duistere krachten in de wereld worden bevrijd.

Monumentaal brengt gebedshuizen en tempels, kastelen en paleizen, muren en torens samen uit meer dan 10.000 jaar architectuurgeschiedenis. Je hoeft echt geen architect te zijn om van dit indrukwekkende boek te genieten. En om het steeds weer door te bladeren

Het zoutpad is een inspirerend, openhartig en schitterend geschreven verhaal over het omgaan met verdriet, de helende kracht van de natuur en de herontdekking van de ware betekenis van het leven, als je alles bent kwijtgeraakt.

Als vaste columnist van weekblad Voetbal International houdt Nico Dijkshoorn zich het liefst langs de zijlijn op. Vanaf die plek beschouwt, beluistert en interpreteert hij met een scherpe blik de soms op hol geslagen voetbalwereld en schrijft er dan op volstrekt unieke wijze over.

De aarde vanuit de hemel maakt ons bewust van de schoonheid en de kracht van onze planeet. Tegelijk vormen de luchtfoto's een bron van bezinning en reflectie op de veranderingen die zich op aarde voltrekken. Dat maakt dit boek nog urgenter dan ooit: onze aarde is zo uniek en bijzonder dat we nu actie moeten ondernemen.

Mart Smeets volgde het allemaal, misschien wel als nooit tevoren. Hij schrijft over Federer en de Vuelta. Over Van Vleuten en Raducanu. Over Serena en Haller. Over Neymar en Heemskerk. Doorstart bevat vijftig mooie sportverhalen en geeft een bijzonder tijdsbeeld van een uniek jaar.

Gare du Nord is een boek over het verlangen. Rond 1900 trokken almaar nieuwe generaties kunstenaars uit de Lage Landen naar Parijs, de onbetwiste culturele hoofdstad van de wereld. Hun brandstof: steile ambitie, jeugdige overmoed, geilheid en honger naar wat nieuw was – ongezien en ongehoord.

Een uiterst actuele ode aan de veerkracht en verbeeldingskracht van mensen die uit elkaar worden gedreven, in een tijd dat er letterlijk en figuurlijk steeds meer muren verrijzen tussen bevolkingsgroepen.

Dankzij hun creativiteit laten wandelende schrijvers blijvende voetsporen achter in het landschap. Voor lezende wandelaars is het een beloning om onderweg een rustig plekje te zoeken langs het pad en dit boek uit de rugzak te halen. Wie leest, wandelt immers dubbel!

In De Bakatlas laat Rutger van den Broek je in meer dan 150 toegankelijke recepten zien hoe divers er over de hele gebakken wordt en hoe je dat zelf thuis kunt doen: van koekjes, taarten en cakes tot aan brood(jes) en desserts.