Marion Pauw geeft haar moeder kippenvel

'Mijn moeder heeft al mijn boeken gelezen en is ontzettend trots op mij. Lezen werd bij ons thuis met de paplepel ingegoten. Lezen werd heel erg gestimuleerd. Het kwam regelmatig voor dat ieder gezinslid met een boek op een eigen plekje in het huis zat. En als we op vakantie waren, ging mijn vader ’s avonds na het eten een boek voorlezen. Dat was het hoogtepunt van de dag! De liefde voor boeken heeft er natuurlijk ook toe geleid dat ik ben gaan schrijven. Je wordt ook geen chef-kok als je eigenlijk niet van eten houdt…'

Lees gauw verder om te ontdekken welke boeken Marion en haar moeder graag lezen.

Naar het interview op Hebban.nl

10 keer kippenvel voor Moederdag

Speciaal geselecteerd door boekverkopers

(32)
  Cadeaulijst
Verstoorde familierelaties, oud geld, maar vooral veel oud zeer ... Eén gezin, zes verdachten, tien jaar leugens. Zes duistere redenen zit boordevol slimme plotwendingen en geweldige dialogen.
(111)
  Cadeaulijst
'Ik ben het kind dat ontsnapte. Dit is mijn verhaal.' Meisje A is een prachtig geschreven en ongelooflijk krachtig verhaal over spoken uit het verleden, verlossing en – uiteindelijk – liefde.
(1194)
  Cadeaulijst
Een studente is in haar eentje aan het hardlopen in het bos. Ze prent zichzelf in dat ze geen reden heeft om bang te zijn, maar ze heeft het gruwelijk mis. Een monster houdt zich schuil tussen de bomen, en hij wacht op het juiste moment om toe te slaan.
(68)
  Cadeaulijst
Zomerse (ont)spanning met Suzanne Vermeer, de bestverkopende Nederlandse thrillerauteur. Twaalf jaar geleden werd Laurens zusje vermoord. Nu moet ze bewijzen dat de man die hiervoor veroordeeld werd onschuldig is.
(3)
  Cadeaulijst
De nieuwe, ijzersterke thriller van prijswinnaar Jane Harper. Wanneer er een lichaam wordt gevonden op het strand, komen lang verborgen geheimen bovendrijven. Een gezonken boot, een vermist meisje, en alle vragen die nooit zijn weggespoeld ...
(726)
  Cadeaulijst
Vijf jaar na haar verdwijning wordt het levenloze lichaam gevonden van een jonge vrouw. De enige ooggetuige van de moord is een warrige man, die niet zeker weet wat hij gezien heeft. Joona Linna roept de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark, zodat de man onder hypnose zijn herinneringen weer kan oproepen.
(41)
  Cadeaulijst
Kate Linville, een eenzame detective van Scotland Yard, gunt maar één persoon op de wereld haar liefde en vertrouwen: haar vader. Als hij op brute wijze wordt vermoord in zijn eigen huis, verliest Kate abrupt haar laatste steun en toeverlaat. Leugenaar is het eerste deel in een gloednieuwe thrillerserie vol geraffineerde plots, onverwachte wendingen en sfeervolle settings.
(246)
  Cadeaulijst
In de psychologische thriller Wie niet horen wil van Nicci French gaat Tess op onderzoek uit als haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een lugubere tekening maakt. Nicci French heeft wederom een spannende thriller geschreven, met een uiterst onverwachte ontknoping.
(108)
  Cadeaulijst
Wanneer rechercheur moordzaken Emma Sköld wakker wordt in het ziekenhuis, heeft ze geen idee wat er gebeurd is. Emma krijgt steeds sterker het gevoel dat er iets niet klopt, en ze doet verwoede pogingen om haar geheugen weer terug te krijgen. Waarom zou iemand haar kwaad willen doen?
(21)
  Cadeaulijst
In De geheugenpolitie reflecteert Yoko Ogawa op totalitarisme en stil verzet, evenals op wat ons nog menselijk maakt als steeds meer van wat wij kennen verdwijnt. Een meesterlijk verhaal over het houvast dat literatuur kan bieden, over de kracht van het geheugen en de verwoesting die wordt veroorzaakt door het verlies ervan – van een van Japans grootste schrijvers.

De populairste boeken van dit moment

Koop je boeken makkelijk en snel bij je favoriete boekhandel. Bestel via de website, mail of bel ze.
Vanaf 28 april is de boekhandel ook weer open zonder afspraak, vanzelfsprekend met inachtneming van de coronaregels.

Koop een boek én een tas en laat zien dat je je boekhandel steunt.
Deel je foto op social media met #steunjeboekhandeltas en maak kans op een Boekenbon.