Domien Verschuuren geeft zijn vader een steuntje in de rug

'Mijn vader is een enorme Formule 1-fan. Bij ons thuis noemen we het ‘de autootjes’. Als ik op zondagmiddag bij mijn ouders langskom en ‘de autootjes’ zijn op televisie, dan hoef ik niet op aandacht te rekenen. Eigenlijk kan ik dan net zo goed weer naar huis gaan, maar soms vind ik het wel geinig om mee te kijken. Ik weet eigenlijk niet waar mijn vaders liefde voor de Formule 1 vandaan gekomen is, want voor de rest is hij geen uitgesproken sportliefhebber. Hij geniet niet alleen van de wedstrijden zelf, maar ook van alle verhalen over wat er achter de schermen gebeurt. En als er iemand over de Formule 1 kan vertellen, dan is het Olav Mol wel.'

Lees verder over de (boeken-)band tussen vader en zoon:

Naar het interview op Hebban.nl

10 keer een steuntje in de rug voor Vaderdag

Speciaal geselecteerd door boekverkopers

(33)
  Cadeaulijst
Als puber al speelde hij het vuur uit z’n sloffen tijdens cabaretavonden op school. Totale gekte zonder enige structuur in een moordend tempo: zo kennen we cabaretier Bert Visscher. In dit boek beschrijft Bert op zijn eigen onnavolgbare manier welke fratsen hij heeft moeten uithalen om nu te verzuchten: 'Toch nog iets geworden...'
(30)
  Cadeaulijst
Al jarenlang heerst er een pandemie: ‘lichamelijke inactiviteit’. Inactief leven verhoogt het risico op overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Mensen die hiermee belast zijn, blijken (extra) kwetsbaar voor andere ziekten, zoals virale infecties! Bewegen en een gezond voedingspatroon hebben grote invloed op het hart, de hersenen en het immuunsysteem.
(10)
  Cadeaulijst
Psychiater en bestsellerauteur Irvin D. Yalom wijdde zijn werkende leven aan het begeleiden van mensen met angsten en verdriet, maar werd nooit geconfronteerd met de noodzaak zichzelf bij te staan. Totdat zijn vrouw, schrijfster Marilyn Yalom, ongeneeslijk ziek bleek.
(0)
  Cadeaulijst
Met gedichten van Ingmar Heytze, Herman De Coninck, Judith Herzberg, Eddy van Vliet, Annie MG Schmidt en vele anderen. Ik wás uw Vader, ja, vol mededoogen Een vader, als geen ander kind ooit had: Ik leerde u spreken, voelen, zien met oogen Loopen met voeten op uw wereldsch pad. – Willem Kloos fragment uit: Verzen ‘XII’
(1)
  Cadeaulijst
Al langer dan veertig jaar schenkt Luc Zeebroek ons onder de naam Kamagurka een blik in zijn wonderlijke kosmos. Wat begon in de niche heeft zich snel weten te nestelen in ons collectief geheugen. Wie heeft zijn ontwrichtend geestige cartoons in HUMO niet gelezen? Wie heeft niet van hem geleerd dat je de wereld maar beter met een korrel zout neemt?
(7)
  Cadeaulijst
Dit boek is een beschrijving van ontmoetingen, observaties en lotgevallen van twee ervaren wielervolgers die een seizoen in duigen zien vallen. Ze verbazen zich. Over de hardnekkigheid van koersdirecteuren en over de veerkracht die ploegen en wielrenners tonen. Ze amuseren zich met nieuwe initiatieven in de sport. Ze tonen zich bezorgd over de impact van het virus op de samenleving, maar ook over de toekomst van de wielersport.
(0)
  Cadeaulijst
Voor 75 miljoen euro maakte Matthijs de Ligt in 2019 de overstap van Ajax naar Juventus. Een droomtransfer voor de jongen uit Abcoude. Al lange tijd werd hij gezien als een van de allergrootste talenten. Maar bij de Italiaanse topclub zat het aanvankelijk tegen. De Ligt had het zwaar. Hij werd op links gezet, terwijl hij rechts gewend was. Hij moest wennen aan het spel van Juventus, aan het Italiaanse voetbal. Maar hij herstelde zich.
(0)
  Cadeaulijst
Zinédine Zidane is een ware (soms omstreden) legende en past in de rij Zlatan, Ronaldo en Messi. Iedereen kent de beruchte kopstoot die Zidane uitdeelde aan Materazzi. Maar wie is hij eigenlijk echt? Een emotionele man met een ondoorgrondelijk karakter of juist een superster die uiteindelijk heel gewoon is gebleven?
(1)
  Cadeaulijst
In De ontdekking van de natuur vindt u twintig prachtige en rijk geïllustreerde verhalen over vogels, insecten, bacteriën, draken en nog veel meer. De beschreven ontdekkingen zijn doorspekt met anekdotes over de bijzondere mannen en vrouwen die er tussen 1500 en 1900 voor hebben gezorgd dat wij het leven om ons heen en dat van onszelf zoveel beter begrijpen.
(1)
  Cadeaulijst
In Stoïcijns leven presenteren Holiday en Hanselman de fascinerende levens van de mannen en vrouwen die ernaar streefden te leven volgens de tijdloze stoïcijnse waarden. Aan de hand van hun worstelingen en successen worden de klassieke, krachtige lessen afgestoft. Het boek is een schatkist aan waardevolle inzichten en verhalen, dat keer op keer kan worden gelezen door iedereen die op zoek is naar inspiratie uit het verleden.

De populairste boeken van dit moment

Tip!
Geïnspireerd door deze lijst met boekentips? Zet de boeken die je niet wilt vergeten op je cadeaulijst door op de knop 'Cadeaulijst' te klikken. Zo vergeet je nooit meer een cadeau! Je vindt de lijst terug in Mijn Hebban.

Koop een boek én een tas en laat zien dat je je boekhandel steunt.
Deel je foto op social media met #steunjeboekhandeltas en maak kans op een Boekenbon.